”Mic” dejun, cât un prânz ardelenesc. Rețeta faină a lui Adi Hădean

”Mic” dejun, cât un prânz ardelenesc. Rețeta faină a lui Adi Hădean
| Foto: https://www.adihadean.ro

Ardelenii mâncau pe vremuri la micul dejun alimente tare consistente mai ales pentru că se pregăteau de munca în câmp, unde nu mai era vreme de stat pe la mese până pe înserat. Chef Adi Hpdean ne propune în miez de vară un mic dejun la tigaie, consistent cât un prânz adevărat. 

”Dragilor, de data aceasta am pentru voi un mic dejun la tigaie, tare consistent, pentru 2 persoane. Dacă sunteți fani mic dejun, și da, uneori mai merge unul consistent, atunci am pentru voi o propunere tare faină. Acest mic dejun la tigaie constă în ouă, cârnăciori, spanac, brânză și pâine prăjită trasă prin usturoi, acuma dacă mergeți la muncă vedeți voi cum faceți cu usturoiul.

De asemenea, nu uitați să-l serviți cu roșii de sezon, din acelea dolofane și dulci. Ca să vă mai motivez puțin, partea faină la acest mic dejun la tigaie, este că nu trebuie să stai prea mult după el, deoarece în mare parte se pune la cuptor. 

Ingrediente pentru mic dejun la tigaie:

2 ouă de casă
100 g spanac congelat (puteți să folosiți și proaspăt)
3 căței de usturoi
200 g roșie proaspătă (1 roșie mare)
100 g telemea de oaie
88 g cârnați subțiri de casă
2 felii de pâine
Sare
Piper

Metoda de preparare:

Pentru început am pus cârnații la prăjit într-o tigaie mică, tot în această tigaie voi asambla totul și voi pune preparatul la cuptor, tigaia este fără mâner. Bun, după ce cârnații s-au rumenit bine, am pus usturoiul întreg și spanacul în  tigaie, le-am călit bine, bine, cu niște sare și piper, după care le-am mărunțit puțin pe un tocător. Am prăjit pâinea și am dat-o cu niște usturoi după care am rupt-o în bucăți mai mici. 

Pentru asamblare am folosit aceeași tigaie, am lăsat spanacul la bază, am pus bucățile de telemea, pâinea prăjită, cârnații și cele două ouă. Am pus totul la cuptor cu ventilație, la 180℃ timp de 15 minute, sau până când ouăle s-au gătit. Când totul a fost gata am presărat niște sare și piper peste ouă, am tăiat roșia și ne-am pus pe treabă”, ne tranasmite bucătarul pe adihadean.ro.

Comenteaza