Foto Musk a dezvăluit numele turistului care va face prima călătorie în jurul Lunii

Musk a dezvăluit numele turistului care va face prima călătorie în jurul Lunii
| Foto: captura youtube.com

Fondatorul SpaceX, Elon Musk, a anunţat, luni, numele primului turist pe care compania îl va trimite într-o călătorie în jurul Lunii.

Anunţul numelui primului turist care va face înconjorul lumii a fost făcut luni de fondatorul SpaceX, Elon Musk, la sediul companiei din Los Angeles, într-o uzină uriaşă  în care se fabrică în prezent o rachetă la fiecare 14 zile. 

Potrivit News.ro, este vorba despre miliardarul japonez Yusaku Maezawa, care a făcut avere din comerţul online de haine şi care este colecţionar de artă contemporană. El va fi însoţit de câţiva artişti, informează AFP.

"În 2023, voi invita şase sau opt artişti din lumea întreagă să mi se alăture în această misiune către Lună", a lansat Yusaku Maezawa, în vârstă de 42 de ani, care a urcat pe scenă zâmbind, între două enorme rachete din gama Falcon 9. "Ei vor trebui să creeze ceva la întoarcerea pe Pământ", a adăugat magnatul. 

Data prevăzută a călătoriei este anul 2023. Elon Musk nu a vrut să spună care este suma plătită de miliardarul japonez pentru inedita excursie.

Comenteaza