Foto Muzeul Zoologic din Cluj, acum un secol! Găzduit de prima grădină botanică a oraşului

Muzeul Zoologic din Cluj, acum un secol! Găzduit de prima grădină botanică a oraşului

Un album cu fotografii de colecţie prezintă Muzeul Zoologic al UBB în urmă cu un secol. 

Carte poștală din 1911 

"Clădirea a fost inaugurată în anul 1909, parterul fiind alocat Muzeului Zoologic. Pe imagine se observă partea nord-estică a clădirii. Puțini știu că la acea dată, parcul în care se află muzeul era și prima grădină botanică a Clujului. Alături de clădirea Institutului de Zoologie și Muzeul Zoologic, se poate observa sera grădinii botanice, numită “Caldarium” și construită în 1902 . In locul serei de astăzi se află laboratoarele de biochimie ale Facultății de Biologie și Geologie-UBB", se arată pe pagina de Facebook a muzeului clujean

Muzeul Zoologic din Cluj, acum un secol! Găzduit de prima grădină botanică a oraşului

Spațiile expoziționale. Imagine din1930

Muzeul Zoologic din Cluj, acum un secol! Găzduit de prima grădină botanică a oraşului

 

Muzeul Zoologic al UBB, redeschis în 2018

Muzeul Zoologic al Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), al doilea de acest fel din România - după cel din Bucureşti - ca material ştiinţific deţinut, a fost redeschis în aprilie 2018, după o amplă lucrare de renovare, care a durat doi ani şi jumătate.

Înfiinţat în 1859 ca secţie a Muzeului Ardelean, Muzeul Zoologic al UBB deţine unele dintre cele mai vechi colecţii de lepidoptere (fluturi), ortoptere (cosaşi) şi arahnide (păianjeni) din ţară, cu o vechime de peste un secol. Muzeul este în primul rând unul didactic şi de cercetare, însă este deschis şi publicului larg, reprezentanţii UBB organizând aici numeroase evenimente care au ca scop popularizarea ştiinţei.

Adresă: Strada Clinicilor, nr. 5-7.  Program: Marți-Vineri: 10.00-16.00 şi Sâmbătă–Duminică: 10.00-14.00. Bilet de intrare: adulți: 8 lei, copii, elevi şi studenți: 4 lei, iar studenţi şi angajaţi UBB: gratuit cu legitimaţie sau carnet de student. Persoane cu dizabilităţi: gratuit.

Comenteaza