O aplicație utilizată de miliarde de oameni din întreaga lume este pe cale să se schimbe radical din primăvară

O aplicație utilizată de miliarde de oameni din întreaga lume este pe cale să se schimbe radical din primăvară
| Foto: zicala.ro

O aplicație de telefon cunoscută, cu mulți utilizatori, va putea comunica pe viitor cu alte aplicații de mesagerie.

Este vorba despre obligația WhatsApp de a adera la cerințele Legii privind piețele digitale. Conform regulamentului, UE identifică principalii actori de pe fiecare piață digitală (așa-numiții “gatekeepers”) și îi obligă la “interoperabilitate”, scrie Mediafax.

Ne aflăm la doar câteva săptămâni distanță de obligația impusă de UE pentru WhatsApp și Messenger, care vor trebui să se deschidă la mesajele din alte aplicații de chat.

WhatsApp, care are 2,3 miliarde de utilizatori la nivel mondial și sute de milioane în Europa, nu este exclusă de la aceste obligații: dacă vrea să continue să funcționeze în Europa, trebuie să se “deschidă” aplicațiilor concurente.

6 martie este data limită până la care marile platforme de chat trebuie să înceapă să ofere interoperabilitate utilizatorilor lor, sub sancțiunea unor amenzi severe pe care UE este gata să le aplice celor care nu respectă această dată, stabilită încă din 2023.

Inițial, WhatsApp va oferi această posibilitate utilizatorilor în mod opțional, explicând că discuțiile cu utilizatori de pe alte platforme sunt mai puțin sigure decât dacă se face acest lucru cu alți utilizatori WhatsApp.

În aplicație va fi introdusă o nouă filă, rezervată chat-urilor “mixte” cu terți, și nu toate funcțiile vor fi disponibile imediat, conform WABetaInfo, citat de Mediafax.

Comenteaza