Video O familie de rațe rătăcită în centrul Clujului, salvată și "escortată" de polițiști până la lacul Gheorgheni

O operațiune neobișnuită a avut loc, miercuri dimineață, în centrul orașului, unde o familie de rațe, formată dintr-o femelă și cei nouă pui ai săi, au fost ghidați și mutați cu succes din curtea unei instituții bancare către Iulius Park.

Intervenția a fost coordonată de echipa Transylvania Wildlife Rescue, cu sprijinul Poliției Locale Cluj-Napoca.

Totul a început cu un apel urgent primit de la dispeceratul Poliției Locale, care a solicitat ajutorul specialiștilor în faună sălbatică pentru a rezolva situația păsărilor captive în curtea de pe strada Traian Moșoiu.

Deși mulți ar fi sugerat capturarea simplă a rațelor, experiența echipei de la Transylvania Wildlife Rescue a demonstrat că o astfel de metodă poate fi ineficientă și riscantă. Capturarea rațelor ar fi dus la dispersarea puilor și zborul mamei.

Cu sufletul la gură și o grijă deosebită pentru siguranța rațelor, echipa a început să le ghideze ca pe un cârd de gâște, având grijă la fiecare poartă, mașină și trecător curios.

Polițiștii locali au avut un rol important în dirijarea traficului, asigurându-se că rațele ajung în siguranță la destinație.

"După mai bine de 2 km și două ore de plimbare, am ajuns la destinație, după cum se vede în clip", au scris reprezentanții Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB.

Această intervenție a fost posibilă datorită implicării deosebite a Poliției Locale Cluj-Napoca, în special a Secției 3 - Gheorgheni, și a cetățenilor curioși și cooperanți.

Comenteaza