O stradă din Cluj-Napoca, în '72! Internauţii au recunoscut că este un cadru din Pistruiatul!

O stradă din Cluj-Napoca, în '72! Internauţii au recunoscut că este un cadru din Pistruiatul!

Strada Bolyai János, anul 1972. Scrie la descrierea unei fotografii publicate pe Facebook. Internauţii clujeni au descoperit însă că este un cadru din filmul "Pistruiatul", care a fost filmat şi la Cluj-Napoca. 

"E strada Bolyai. Se vede și actrița Nagy Reka (Pistruiatul)", "da, în cadrul filmului, atunci se ducea la atelierul de biciclete, la Vasile, prieten cu evadatul Enache Andrei Bogdan", "i o provocare să revedem 5 ore de film și să purecăm cadru cu cadru, cu siguranță nostalgia o să fie la cote maxime. "Casa lui Ceaușescu de pe Pavlov" , clădirea UBB, str Kogălniceanu, Horea, Canalu' Morii, etc", scriu internautii. 

Pistruiatul a fost primul serial color produs în România, iar exterioarele au fost filmate în Cluj și Oradea. Regizat de Francisc Munteanu, cu Sergiu Nicolaescu în rolul ilegalistului Andrei, Costel Băloiu interpretând rolul Pistruiatului, băiatul de 13 ani care intră în jocul mișcării antifasciste și Réka Nagy, în rolul profesoarei de istorie. Propagandistic și pueril, filmul se adresează tuturor categoriilor de public, prezentând de-a lungul celor zece episoade (1. Evadarea, 2. Întâlnirea, 3. Vioara, 4. Depoul, 5. Geamantanul, 6. Omul de legătură, 7. Fluturașii, 8. Informatorul, 9. Dolma, 10. Eliberarea) aventurile lui Mihai Pleșa care îl ajută cu abnegație pe Andrei Bogdan. 

Comenteaza