Foto O studentă din Cluj trăiește ca-n povești în Laponia. Tânăra are cazare la un hotel de 4 stele și câștiga până la 4.000 de euro

O studentă din Cluj trăiește ca-n povești în Laponia. Tânăra are cazare la un hotel de 4 stele și câștiga până la 4.000 de euro
| Foto: gandul.ro

Teodora este o studentă în anul III la Administrarea Afacerilor, pe limba germană, la UBB Cluj, iar timp de doi ani de zile merge împreună cu prietenul ei, la mijlocul lunii noiembrie până la finalul lui februarie, în Laponia, unde au un job sezonier, care le asigură venituri foarte bune și trăiesc experiențe unice.

Teodora Boboc este o studentă de 21 de ani și adoră să călătorească. Tânăra nu a găsit însă întotdeauna resursele financiare de a merge în toate locurile pe care ar vrea să le vadă. Laponia era pe lista destinațiilor la care visa de ceva timp, dar prețurile unei vacanțe aici erau prea mari, iar acest lucru au descurajat-o, scrie Gândul.ro.

Teodora nu a renunțat la visul ei și a căutat alte variante de a ajunge în Laponia. A aplicat la un job în Laponia, postat de o companie din Marea Britanie.

”Am căutat pe internet business job în Lapland și prima opțiune a fost o companie din Londra, care căuta să angajeze un business representative. Eu sunt din Sibiu, dar merg la facultate la Cluj, la Universitatea Babeș-Bolyai, sunt studentă în anul III, la Administrarea Afacerilor, pe limba germană. M-am gândit că un job care face referire la business mi s-ar potrivi, fără să știu însă în ce constă”, a povestit Teodora Boboc.

Deși nu avea experiență, la acea vreme fiind studentă în anul I, compania britanică a contactat-o pentru un interviu. Teodora i-a cucerit pe loc pe britanici, care i-au făcut și o ofertă pe principiul ”accepți acum ori niciodată”. Tânăra a avut la dispoziție doar o zi pentru a se decide.

”La nici o săptămână, am fost întrebată dacă pot călători în următoarele 24 de ore în Laponia. Le-am zis că pot, dacă vine și prietenul meu cu mine. El nici nu știa că am aplicat la acest job. Mi-au zis că OK, facem un interviu și cu el. Le-a plăcut și de Andrei. Ne-au făcut oferta pentru un contract de trei luni și jumătate. Mi-am amânat examenele pentru sesiunea de restanțe, am avut înțelegere din partea profesorilor. Am semnat contractul și am primit biletele de avion. Salariul era foarte bun comparativ cu România”, a spus tânăra.

Odată ajunși în Laponia, în stațiunea Levi, Teodora și prietenul ei au făcut un training. Practic, rolul lor era acela de a se ocupa de turiștii din Marea Britanie, de a vinde și a organiza excursii opționale.

O studentă din Cluj trăiește ca-n povești în Laponia. "Primești cazare la hotel de 4 stele și poți câștiga până la 4.000 de euro"Teodora și Andrei în Laponia. Foto: Gândul.ro

Cei doi tineri au avut parte de o vreme extremă când au ajuns în Laponia. Au prins până și -40 de grade Celsius.

Teodora, împreună cu prietenul ei, au dat dovadă de seriozitate în ceea ce făceau, iar acest lucru a dat roade. Au gestionat ca adevărați profesioniști vacanțele grupurile de britanici, având fiecare în jur de 1.000 de turiști pe săptămână. Datorită performanțelor pe care le-au avut în vânzări, la distanță mare față de colegii lor din alte țări, Teodora și Andrei au fost promovați.

”De exemplu, primești cazare la hotel de 4 stele și mâncare în regim all inclusive foarte diversificată, din bucătăria internațională. Ai acces la SPA, ai inclus cel mai bun echipament de schi, dar și skipass-ul, care costă 700 de euro, Levi fiind o stațiune de schi foarte mare, ai reduceri la toate barurile. Nu avem niciun fel de cheltuială. Ca salariu, se câștigă între 2.500 de euro și 4.000 de euro, în funcție de performanță”, a mai adăugat studenta din Cluj.

Comenteaza