Paris, Barcelona, Sovata. Ce destinaţii aleg clujenii pentru vacanţa de 1 Mai

Paris, Barcelona, Sovata. Ce destinaţii aleg clujenii pentru vacanţa de 1 Mai
Clujenii au început deja pregătirile pentru minivacanţa de 1 Mai. Marile oraşe europene precum Milano, Londra, Paris sau Barcelona, alături de staţiunile balneoclimaterice din ţară şi din Ungaria sunt principalele atracţii turistice pentru clujeni în acest an.

Cei mai mulţi clujeni optează pentru marile oraşe europene ca destinaţie pentru minivacanţa de 1 Mai, spun operatorii de turism. Milano, Barcelona, Roma, Madrid, Paris sau Budapesta sunt doar câteva dintre destinaţiile preferate pentru cele patru zile libere. Dintre zonele turistice din ţara noastră, cele mai căutate sunt staţiunile balneare, cele de tratament şi mai puţin litoralul românesc. Reprezentanţii agenţiilor turistice spun că românii evită cumpărarea unui pachet turistic pe litoral din cauza vremii, care nu este favorabilă în acea perioadă.

Sofian Zereik, directorul Z Tour, spune că agenţia turistică oferă, pe lângă clasicele pachete de 1 Mai şi pachete sociale care se pot prelungi până la o săptămână. Peţurile pornesc de la 380 de euro pentru un sejur în Spania. Pentru un city-break într-o metropolă europeană, preţurile se învârt în jurul sumei de 200-300 de euro pentru trei zile.

Potrivit agenţiei Eximtur, mulţi clujeni aleg ca destinaţie de vacanţă staţiunile balneoclimaterice: "O cerere foarte mare s-a înregistrat pentru staţiunile balneoclimaterice din Ungaria sau din ţară. Zonele precum Felix, Sovata sau Herculane se vând foarte bine". Un pachet turistic la staţiunile termale din Ungaria are un preţ special de 400 de euro pentru trei nopţi, care include cazare cu demipensiune şi acces la băi. Preţuri ceva mai mici găsim în ţară. La Băile Felix, un sejur cu demipensiune la un hotel de trei stele porneşte de la 60 de euro. În staţiunile balneoclimaterice, turiştii se bucură de facilităţi precum jacuzzi, saună, proceduri de tratament sau masaj de relaxare în preţul pachetului.

Unii clujeni au şi gusturi mai exotice. Agenţiile de turism din oraş au primit şi cereri pentru destinaţii precum Bali, Singapore, Republica Dominicană sau Dubai, însă acestea au fost puţine comparativ cu restul destinaţiilor la preţuri mai accesibile. Pentru un sejur în Dubai, preţurile pornesc de la 550 de euro, în timp ce pentru destinaţiile precum Bali sau Singapore, turiştii clujeni sunt nevoiţi să scoată din buzunare peste 1.100 de euro.

Chiar dacă agenţii de turism clujeni spun că cererea pentru litoralul românesc nu este prea mare, autorităţile din turism anticipează 50.000 de turişti pentru weekendul prelungit de 1 Mai.

Comenteaza