Foto Paris - Cluj, călătoria recomandată de jurnaliștii englezi pentru cei care vor să admire Europa din tren

Cluj-Napoca este o destinație recomandată de britanicii de la Metro pentru o călătorie cu trenul prin Europa, alături de alte câteva rute celebre. Frumusețile din Transilvania și prețurile ieftine ale biletelor atrag tot mai mult turiștii străini la Cluj.

Dacă dorești să călătorești cu trenul prin Europa, în special acum, după ce majoritatea statelor de pe bătrânul continent au eliminat restricțiile sanitare și este mai ușor să le tranzitezi, s-ar putea să fii surpins că, printre rutele consacrate din punct de vedere turistic, precum Paris - Viena, Stockholm – Berlin, Prague – Dubrovnik, Paris – Nisa șau Bruxelles – Praga, se află și traseul Paris - Cluj-Napoca. 

Paris - Cluj, călătoria recomandată de jurnaliștii englezi pentru cei care vor să admire Europa din tren

Spre toate aceste destinații se poate călători cu trenul de noapte, la vagonul de dormit sau la cușetă. Englezii de la publicația Metro recomandă aceste călătorii cu trenul, iar printre ele jurnaliștii propun și traseuul Paris - Cluj-Napoca.

"În cazul în care Paris - Viena e prea puțin, poți continua călătoria până la Cluj-Napoca în Transilvania, acea zonă frumoasă și aspră a României, cunoscută pentru urșii bruni și Dracula", scriu englezii. 

Paris - Cluj, călătoria recomandată de jurnaliștii englezi pentru cei care vor să admire Europa din tren

Odată ce trenul a ajuns în gara din Budapesta, călătoria durează aproximativ 12 ore. Din capitala Ungariei, trenul pornește de obicei după ora 7 dimineața spre Cluj-Napoca. O călătorie dus costă în jur de 29 de lire, echivalentul a circa 170 de lei, notează jurnaliștii de la Metro. 

Pentru 49 de lire (290 lei) se poate opta pentru un pat într-un compartiment de tip cușetă, iar dacă dorești un compartiment la vagonul de dormit doar pentru tine, prețul este de 170 de lire sterline, adică circa 1.000 RON (jurnaliștii britanici au folosit ca preț de referință cel oferit de operatorul feroviar austriac OBB - n.red.)

Comenteaza