Patru antreprenori din Cluj au dat lovitura cu invenția unui material biodegradabil

Patru antreprenori din Cluj au dat lovitura cu invenția unui material biodegradabil
| Foto: observatornews.ro

O echipă de clujeni a reușit să dezvolte un material 100% biodegradabil, cu ajutorul unor dopuri de plută de la sticlele de vin. 

Sticle de vin transportate în cutii de protecţie, făcute din... dopurile sticlelor de vin. Este invenţia a patru clujeni, care au reuşit să dezvolte un material organic, având în compoziţie dopuri de plută şi miceliu.

Dan Ciulea, antreprenor: În primul rând este un material 100% biodegradabil, prietenos cu mediul, iar practic prin intermediul lui încheiem ciclul economic al dopului de plută în circuitul vinului.

Cercetarea a durat ani de zile, dar a meritat fiecare secundă. Invenţia a fost premiată în cadrul unui proiect european, iar procesul de confecţionare nu este deloc dificil.

Produsul se degradează natural în maximum 90 zile, iar invenţia acestuia este binevenită pentru mediu, având în vedere că anual în lume ajung la gunoi 31 miliarde de dopuri de vin.

Invenţia clujenilor a fost selectată şi premiată la nivel european, alături de alte 65 de idei inovatoare din industria modei și a stilului de viață şi a fost prezentata recent la Milan Design Week, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza