„Periați-vă bine și veți fi frumoasă!” – sfaturi din perioada interbelică valabile și azi

„Periați-vă bine și veți fi frumoasă!” – sfaturi din perioada interbelică valabile și azi

Articolele din presa perioadei interbelice abundă în sfaturi despre conservarea frumuseții și a tinereții, exemplificând cu imagini, dar oferind și sfaturi despre ceea ce nu trebuie făcut, tocmai pentru a evita efectul contrar. 

Părul

Periatul părului se face pornind de la rădăcină și ridicându-l în aer. Cu o perie mică, este recomandată aplicarea briliantinei, un produs cosmetic folosit la ungerea părului pentru a-i da strălucire. Ce nu trebuie făcut în timpul periajului este perierea numai în sensul în care este aranjat părul, căci rezultatul poate fi doar îmbibarea și îmbâcsirea părului.

Tenul

Tenul trebuie periat imediat după trezire cu o perie specială înmuiată în apă. Obrazul trebuie frecat de jos în sus insistând și în zona urechilor. Fața va fi ștearsă, după care se aplică o cremă hrănitoare. Rezultatul va fi un ten curat și luminos, iar ridurile nu vor apărea dacă acest obicei va intra în rutina zilnică înainte ca ridurile să-și facă apariția. A nu se peria de sus în jos, căci mușchii obrazului se vor lăsa. Mai multe!

Comenteaza