Phoenix, de la blues la AC/DC, în My Way

Phoenix, de la blues  la AC/DC, în My Way
Muzicienii au interpretat, pe lângă hiturile proprii, melodii blues sau piese din repertoriul formaţiilor AC/DC şi Queen.
Un adevărat regal de muzică bună au susţinut luni seară rockerii de la Phoenix în clubul clujean My Way, cu un repertoriu mai divers decât şi-au obişnuit fanii.

“În curând se împlinesc 50 de ani de la înfiinţarea Phoenix, vom interpreta acum ceva ce reprezintă ceea ce era trupa la început”, şi-a anunţat liderul Nicu Covaci asistenţa de la concert. “Haiducii” au interpretat apoi în forţă două piese blues care au cutremurat publicul din club, alcătuit mai ales din rockeri. Uimirea a continuat când solistul Bogdan Bradu a cântat magistral piesa “Highway to Hell” a trupei AC/DC sau “Love of My Life”, a celor de la Queen. A urmat apoi o melodie foarte lentă cântată de instrumentişti alături de o invitată pe care Bogdan Bradu a prezentat-o ca fiind Sabina, prilej de respiro pentru fanii de lângă scenă.

După aceasta, artiştii şi-au reluat în forţă repertoriul lor obişnuit. Recitalul a început cu o variantă foarte dinamică a piesei “Ciocârlia”, a readus în faţa clujenilor hituri ca “Nunta”, “Andrii Popa”, “Mica ţiganiadă”, “Baba Novac”, “Te întreb pe tine, soare” şi s-a încheiat cu “Negru Vodă”. “O să mai venim la Cluj, chiar mai des, trebuie doar să ne chemaţi”, a spus Nicu Covaci la final. Concertul a avut loc în mai multe reprize, cu pauze în care artiştii s-au distrat pe cinste în local. Evenimentul a reunit un număr mare de fani ai legendarei formaţii româneşti. La fel ca la mai toate concertele trupei la Cluj, au fost prezenţi la recital şi s-au înghesuit apoi la autografe şi fotografii cu artiştii oameni de toate vârstele, de la fani cu tâmple cărunte la puştani emoţionaţi de apropierea de “idolii” lor.

Comenteaza