Piața Avram Iancu, înainte de construcția catedralei Ordotoxe. Primăria vrea modernizarea ei, la standarde europene

Piața Avram Iancu, înainte de construcția catedralei Ordotoxe. Primăria vrea modernizarea ei, la standarde europene

1910 - Piața Avram Iancu, înainte de construcția catedralei Ordotoxe. Acum, municipalitatea doreşte modernizarea pieţei, la standarde europene, pentru a deveni un loc de socializare, dar statuia lui Avram Iancu, care nu este pe placul multora, va rămâne pe loc. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Pentru modernizarea pieţei va fi realizat un concurs de soluţii. Se doreşte ca această zonă centrală să devină un loc de socializare pe modelul Pieţei Unirii. Edilul a spus clar că, deşi statuia lui Avram Iancu nu este pe placul multora, aceasta va rămâne în piaţă. Cu acordul Mitropoliei, se doreşte iluminatul nocturn al lăcaşului de cult. 

"Nimeni nu se atinge de statuia lui Avram Iancu. Îşi are locul acolo, indiferent de părerile noastre. Cât îs eu primar, nu se atinge nimeni de statuia aia. Restul se modernizează tot prin concurs de soluţii. Acum nu îmi place, nu e utilizabil, locul e blocat la nivelul anilor 2000. Vreau să devină un loc de socializare ca în Piaţa Unirii, un spaţiu de ţinută europeană. Avem teatru, catedrala, de ce să nu dăm sansa acestei părţi a oraşului să fie încadrată în circuitul central?", a spus primarul.

Monumentul lui Avram Iancu a fost ridicat în cinstea memoriei personajului istoric român, în 1995, de către sculptorul Ilie Berindei, la cererea fostul primar al municipiului, Gheorghe Funar. Situat în Piaţa Avram Iancu, monumentul este înconjurat de o fântână arteziană cu jocuri de lumini şi jeturi de apă care se sincronizează pe ritmurile muzicii.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza