Planeta fierbe! A fost depășit recordul de temperatură pentru luna iulie

Planeta fierbe! A fost depășit recordul de temperatură pentru luna iulie

Iulie 2023 a devenit cea mai caldă lună din istorie, arată datele preliminare ale Serviciului Copernicus privind Schimbările Climatice din cadrul Uniunii Europene.

Aproape întreaga emisferă nordică a planetei a fost afectată de valuri de căldură extremă luna trecută, lucru resimțit din plin și de România.

Iar bănuiala unora că am trăit cea mai caldă lună din istorie este confirmată acum de datele preliminare ale Serviciului Copernicus privind Schimbările Climatice din cadrul Uniunii Europene, scrie playtech.ro.

Acestea arată că temperatura medie globală estimată pentru luna iulie 2023 va fi de 16,95 grade Celsius, mai mare cu 0,32 grade Celsius decât precedentul record al temperaturii medii globale, înregistrat în iunie 2019, de 16,63 grade.

La nivel de temperatură medie globală, diferența înregistrată acum, de 0,32 de grade Celsius, este cea mai mare din istoria înregistrărilor datelor meteo.

Înainte de iulie 2023, planta nu avusese nici măcar o singură zi cu temperatură medie globală de peste 17 grade Celsius, de când începuseră măsurătorile meteo. Dar, în acest an, în luna iulie, au fost înregistrate nu mai puțin de 26 de zile ce au depășit această temperatură medie.

Chiar în acest final de săptămână România se află sub atenționări Cod Portocaliu și Galben de caniculă, cu temperaturi ce pot ajunge, potrivit estimărilor meteorologilor, la 41 de grade Celsius.

Comenteaza