Planta care înlocuiește cu succes SAREA în mâncare. Are numeroase beneficii pentru sănătate

Planta care înlocuiește cu succes SAREA în mâncare. Are numeroase beneficii pentru sănătate

Cei mai mulți dintre noi consumăm, fără să fim conștienți de acest lucru, mult prea multă sare, iar acest obicei ne poate afecta sănătatea pe termen lung.

Țelina, arpagicul, ceapa, prazul sunt  câteva dintre legumele care pot înlocui sarea în alimentație. Pe de altă parte, tarhonul, dafinul, chimionul,  busuiocul, pătrunjelul, șofranul, boiaua, piperul și cimbrul pot fi folosite la condimentarea mâncărurilor și astfe să nu mai simți nevoia să te atinge de sare când gătești.

În mod normal cimbrul și speciile de plante aromatice din familia lui sunt foarte bune antireumatice, antiseptice, antispasmodice, antimicrobiene, cardiace, carminative, diuretice și expectorante.

Cimbrul este recomandat și pentru reducerea anxietății și stresului, fiind bogat în vitamina B6, un nutrient care influențează neurotransmițătorii din creier responsabili cu eliberarea de hormoni ai stresului.

Tot cimbrul poate trata problemele respiratorii cum ar fi tusea, congestia nazală, sinuzita, bronșita sau astmul bronșic. Și tusea productivă poate fi atentuată folosind puterea curativă a cimbrului.

Bazați-vă pe cimbru și pentru un sistem imunitar mai puternic, deoarece este bogat în vitamina C. Și tot ea e un aliat de nadejde în cazul producției de colagen, care ne ajută pentru repararea și regenerarea celulelor, țesuturilor, mușchilor și vaselor de sânge.

Iar dacă excesul de sare ne poate crește tensiunea arterială, consumul de cimbru o scade. Tot ce trebuie să facem este să folosim această plantă în loc de sare.

Cercetătorii de la Universitatea din Belgrad au descoperit în cadrul unui studiu că un extract apos, saturat cu apă, obținut din cimbru sălbatic, a redus tensiunea arterială la șobolani, în condițiile în care aceștia răspund la hipertensiune în mod similar cu oamenii. Rolul cimbrului în cazul reducerii tensiunii sunt încă studiate, dar rezultatele preliminare sunt îmbucurătoare.

Comenteaza