Plantă miraculoasă folosită de GHICITOARE: Combate cancerul şi te ajută să scapi de oboseală şi depresii

Plantă miraculoasă folosită de GHICITOARE: Combate cancerul şi te ajută să scapi de oboseală şi depresii
Renumit pentru proprietăţiile sale încă de acum 5000 de ani, grecii din antichitate îl foloseau pentru tratarea stărilor de melancolie, iar romanii îl utilizau în tratarea arsurilor solare.

Cultivat în Europa din Evul Mediu, arpagicul, cea mai mică specie din familia cepei, a fost folosit pentru calităţile sale terapeutice încă de acum 5000 de ani.

Datorită acidului folic, găsit şi el în arpagic, această plantă poate ajuta la prevenirea şi combaterea depresiei, prin prevenirea formării unui exces de homocisteină în organism, care poate preveni unele elemente nutritive să ajungă la creier. Excesul de homocisteină interferează cu producerea de serotonină, dopamină și noradrenalină, care reglementează nu numai starea de spirit, dar şi pofta de mâncare, iar conţinutul ridicat de colină din arpagic te ajută să dormi mai bine şi să îţi îmbunătăţeşti memoria.

Printre beneficiile pe care le oferă consumul regulat de arpagic se numără şi îmbunătăţirea densităţii osoase şi creşterea imunităţii organismului.

Tot datorită conţinutului ridicat de vitamina K, arpagicul este eficient în limitarea daunelor neuronale. Astfel, poate fi folosit fără probleme în tratamentul bolii Alzheimer.

Proprietăţile terapeutice ale legumelor din specia Allium în ceea ce priveşte prevenirea cancerului, în special a celui esofagian, de stomac și colorectal, au fost studiate pe larg, cercetătorii bănuind că efectul lor benefic este datorat în parte conţinutului bogat de organosulfur. Deși mecanismul exact prin care acești compuși inhibă cancerul este necunoscut, cert este că pot preveni cu succes apariţia acestei maladii distrugătoare. 

De asemenea, un studiu care a investigat legătura între consumul de arpagic şi cancerul de prostată a scos la iveală faptul că bărbaţii care aveau cel mai mare aport de arpagic au prezentat cel mai scăzut risc al apariţiei acestui tip de cancer.

 

Comenteaza