Pleacă NASA, vin Dinozaurii! O nouă expoziție ajunge la Cluj

Pleacă NASA, vin Dinozaurii! O nouă expoziție ajunge la Cluj

Clujenii sunt așteptați în perioada 1 iulie - 31 octombrie 2021, la PROEXPO, în Parcul Industrial Tetarom I, pentru a se bucura de experiența LIVING DINOSAURS.

După aproximativ 4 luni, timp în care Asociația PROEXPO și Showtime Productions au adus spaţiul cosmic aproape de pământeni, aventura Space in the City își închide porțile.

Expoziția Space in the City a uimit peste 23.000 de vizitatori din Cluj-Napoca (și nu numai) cu povești despre istoria fascinantă a călătoriilor în spațiu, măreția omului, chemarea Universului și curajul de a depăși toate limitele.

Vizitatorii au putut explora peste 1200 mp în care au fost expuse peste 60 de exponate unice, dintre care 80% originale, restul fiind replici 1:1, dar și roverul lunar adus în premieră în România.

Cei mai curajoși au avut ocazia să afle pe pielea lor cum e să fii astronaut pentru o zi, antrenându-se cu ajutorul colecției de simulatoare din tabăra de antrenament. Expoziția a fost deschisă în fiecare weekend, iar companiile și școlile au beneficiat de tarife și programe speciale.

„Siguranța este pe primul loc și în spațiu, așa că ne bucurăm enorm că am reușit să organizăm această expoziție respectând toate măsurile de distanțare socială impuse de lege. A fost un an dificil pentru toată lumea, dar ne-am găsit de fiecare dată motivația și inspirația în mulțumirea și entuziasmul vizitatorilor noștri. Desigur că cei mai fascinați au fost cei mici, dar Space in the City a ajuns la inimile întregii familii. Însă munca noastră nu se oprește aici. Chiar dacă ne luăm rămas bun de la Space in the City, lucrăm în continuare la următoarea expoziție care va avea loc începând cu 1 iulie, și care va aduce în Cluj... dinozauri”, a declarat Botond Istvandi, organizatorul expoziției. 

Din noiembrie 2020 Showtime Productions a reușit să organizeze expoziția internațională Space in the City în două orașe, Târgu Mureș și Cluj-Napoca, demonstrând că indiferent de context, astfel de evenimente cultural-educative se pot implementa, cu respectarea tuturor normelor aflate în vigoare la momentele respective.

„Proiectele de acest gen au nu doar un scop educativ pentru copii, ci reprezintă o modalitate creativă și distractivă de petrecere a timpului liber pentru întreaga familie. Copiii sunt viitorul nostru și ei au nevoie de activități pe care să le facă alături de părinți sau de colegii de clasă, pentru a-și dezvolta imaginația învățând în același timp noțiuni care nu se regăsesc în programa școlară. Acesta este scopul expozițiilor pe care le aducem în România și ne bucurăm că am făcut față celor 2 valuri ale pandemiei și suntem încrezători că publicul va fi din ce în ce mai receptiv la următoarele proiecte”, a mai adăugat Botond.

„SHOWTIME PRODUCTIONS a inaugurat acest spațiu expozițional, numit PROEXPO, cu primul eveniment muzeal, acesta fiind SPACE IN THE CITY. Așadar, în perioada 1 iulie – 31 octombrie, 2021, vă invităm la PROEXPO, în Parcul Industrial Tetarom I, să vă bucurați de experiența gigantică LIVING DINOSAURS, să vă faceți poze inedite cu dinozaurii și să aflați cele mai captivante, interesante dar și educative informații”, transmis organizatorii.

Pleacă NASA, vin Dinozaurii! O nouă expoziție ajunge la Cluj

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza