Polski Fiat pentru Tom Hanks

Polski Fiat pentru Tom Hanks
În toamna anului trecut, fiind în Europa cu ocazia unor filmări, actorul american şi-a exprimat admiraţia faţă de un autoturism produs de polonezi pe care l-a zărit pe strazile Budapestei.

Mai mulți polonezi au contribuit cu bani pentru a-i oferi lui Tom Hanks un mic Polski Fiat 126, după ce actorul și-a exprimat admirația față de legendara mașină din epoca comunistă, a declarat AFP o persoană care s-a aflat la originea acestei inițiative.

Actorul american, care a turnat un film în toamna anului trecut la Budapesta, a văzut aici câteva exemplare ale acestei mașini supranumită în Polonia "Maluch" (Micuța) împărtășindu-și entuziasmul pe Twitter, alături de mai multe poze cu această mașinuță, relatează Agerpres.

Astfel, după ce Monika Jaskolska, mamă de familie în vârstă de 42 ani care locuiește la Bielsko-Biala, oraș din sudul Poloniei unde se fabrică aceste mașini, a văzut pozele postate de actor, a avut ideea să-i ofere una cadou pentru a ști "ceea ce ea reprezintă pentru polonezi".

Weekendul trecut, cu suma reunită după un apel lansat pe Facebook, Monika a cumpărat cu 2.000 de euro un Fiat 126p din 1970 de la un colecționar. Mașina a fost transportată într-un garaj, unde va fi complet renovată gratuit înainte de a pleca spre Los Angeles, grație finanțării unei companii aeriene.

Aproximativ 3,3 milioane de astfel de mașini au fost produse în uzinele de automobile din Tychy și Bielsko-Biala. Ultima dintre ele a fost fabricată în anul 2000.

 

Comenteaza