Poveste de week-end: un dans prost + un american isteţ = senzaţie pe YouTube VIDEO

Poveste de week-end: un dans prost + un american isteţ = senzaţie pe YouTube VIDEO
Probabil că mulți dintre voi au aflat deja pe unde naiba mai umblă Matt Harding. Această poveste se adresează celor care încă nu au aflat și care simt nevoia să zâmbească puțin.
Îl privești și descoperi că, fără să îți dai seama, ai început să zâmbești. Este un furnizor de bună dispoziție internațional. Îl înțeleg la fel de bine papuașii, berberii, boșimanii, ca întreaga lume civilizată. Matt ”vorbește” cu mâinile, cu picioarele, cu miile de oameni pe care i-a întâlnit și, mai ales, cu camera video.

Matt Harding, un american de 34 de ani din Connecticut, este de meserie programator. A dezvoltat mai multe jocuri pe calculator până în 2003, când s-a plictisit și a decis să facă ceva interesant în viață. Dacă nu aveți mulți bani, vă recomand să nu faceți ca el.

Matt s-a apucat să călătorească în jurul lumii și, la sugestia unui prieten, și-a exersat dansul său unic, ușor stângaci, în fiecare țară pe care a vizitat-o, în fața camerei de filmat. A pus apoi imaginile pe blogul său și s-a bucurat de un neașteptat succes. Video-ul a devenit ceea ce internauții numesc ”viral”, fiind transmis prin email de la om la om. 20.000 de persoane au urmărit primul filmuleț al lui Matt. A fost cel dintâi pas către celebritate.

Americanul a intrat în atenția unui producător de gumă de mestecat, care s-a arătat încântat să îi sponsorizeze călătoriile. Așa se face că a vizitat anual zeci de țări, iar imaginile au fost cuprinse în colaje care au înnebunit lumea internetului, sub titlul ”Where the Hell is Matt?” (Unde naiba este Matt?). Filmulețul postat în 2008 pe YouTube a adunat peste 31 de milioane de vizite! Coloanele sonore pe care le-a ales sunt o poveste în sine. Piesa de la primul său film este cântată de ”Deep Forest”, după un cântec într-o limbă care s-a pierdut descoperit în Papua Noua Guineea.

În total, pe YouTube sunt patru episoade din ”Where the Hell is Matt?”, dar și câteva producții mai mici. Cel mai recent clip a fost postat anul acesta și conține scene filmate exclusiv în Africa de Sud, locul de desfășurare a Campionatului Mondial de fotbal.

Haideți să zâmbim împreună cu Matt!
Where the Hell is Matt? 2008


Matt în Africa de Sud

Comenteaza