Premieră în Playboy: prima femeie musulmană care apare în revistă purtând hijab

Premieră în Playboy: prima femeie musulmană care apare în revistă purtând hijab
Cunoscuta revistă pentru bărbaţi stârneşte controverse după ce, în numărul din octombrie, prezintă un pictorial cu o tânără musulmană purtând văl.

Hijabul este vălul purtat de femeile musulmane care lasă liberă întreaga faţă, dar acoperă părul şi zona gâtului. Aceste năframe sunt produse în diverse culori şi în diferite modele.

Numărul revistei American Playboy din luna octombrie intră în istorie după ce, pentru prima dată, în paginile ediţiei este o tânără musulmană, purtătoare de hijab. 

Noor Tagouri, o jurnalistă în vârstă de 22 de ani, a acordat un interviu revistei în care vorbeşte despre cariera sa, despre ce înseamnă să fii femeie musulmană jurnalist, relatează Kurdistan24.

În pozele din publicate în paginile revistei, Tagouri, născută în Virginia de Vest din părinți libieni, poartă o jachetă de piele, tricou, blugi, și pantofi de sport.

Unii au lăudat-o pentru curajul de a sparge nişte tabuuri şi pentru faptul că, prin simpla prezenţă, fară să facă poze nud, cu modestie, a reuşit să îşi impună imaginea de tânără care crede în schimbare. Alții, însă, au criticat-o pentru gestul de a apărea într-o revistă care a profitat de pe urma femeilor, a sexualităţii lor.

 

 

Comenteaza