Presa britanică scrie despre cât de specială este Transilvania. Brașovul și Sibiul, lăudate

Presa britanică scrie despre cât de specială este Transilvania. Brașovul și Sibiul, lăudate

Un website britanic specializat în asigurări de călătorie a publicat zilele trecute o listă cu cinci lucruri „pe care trebuie să le știi” despre Transilvania.

Website-ul World First aduce în lumină câteva dintre cele mai importante destinații turistice din zona Transilvaniei, Brașovul oferind cele mai multe motive de atracție. Pe primul loc: o vizită în Transilvania nu poate fi completă fără o drumeție în Munții Carpați, iar vizitele se încheie cu întâlniri cu urși, spun aceștia. 

„În afară de râși și lupi, zona este casa celei mai mari populații de urși din Europa. Aproximativ 5.000 de specii de mamifere solitare se pot găsi în pădurile de stejar și fag mâncând mure, mere și nuci. În zona Valea Strâmbă, vizitatorii pot observa aceste creaturi incredibile în sălbăticie”, scriu britanicii.

Britanicii nu au uitat să menționeze străzile mici din Sibiu și cea mai mare biserică gotică dintre Istanbul și Viena, Biserica Neagră din Brașov. Dar nu doar pentru trecutul istoric e menționat orașul de la poalele Tâmpei. „Pentru cei care preferă adrenalina, Brașovul este localizat la apropierea Poienii Brașov (e destul de logic – n. red.), un loc foarte bun pentru sporturile de iarnă”, recomandă site-ul World First.

Comenteaza