Prețul la care se vinde peștele de sticlă care se punea pe televizor

Prețul la care se vinde peștele de sticlă care se punea pe televizor

Peștele de sticlă pe care bunicii și părinții îl puneau pe televizor în anii '90 este, astăzi, o piesă rară de muzeu. Puține persoane mai dețin în zilele noastre un astfel de bibelou.

Nostalgicii care sunt în căutarea unui astfel de obiect au ocazia să cumpere. Pe site-urile de anunțuri din România peștele de sticlă se găsește la prețuri cuprinse între 100 și 500 de lei, pentru peştele din sticlă de Murano, o variantă destul de rară a acestui bibelou.

Sticlă de Murano din Italia este renumită de secole pentru aspectul, eleganța și frumusețea să. Iar fiecare bucată de sticlă de Murano poate aduce cu sine istoria și frumusețea încântătoare în casele voastre, fiind unul dintre cele mai apreciate tipuri de sticlă atunci când vine vorba de decorațiuni sau bijuterii. 

Pentru a prelucra sticlă de Murano este nevoie de un amestec de 70 % nisip și de 30% alte substanțe ce trebuie să conțină nitrați, arsenic, calcar și siliciu. Factorul esențial pentru obținerea produsului finit perfect este temperatura, care, dacă nu atinge valoarea optimă, poate compromite limpezimea sticlei. 

Comenteaza