Primarul Emil Boc despre atmosfera la meciul România - Belgia: "N-am văzut în viața mea așa ceva"

Primarul Emil Boc despre atmosfera la meciul România - Belgia: "N-am văzut în viața mea așa ceva"
| Foto: emil boc / prosport

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a discutat la ZIUA LIVE despre atmosfera trăită la meciul de fotbal dintre România și Belgia, desfășurat sâmbătă, 22 iunie, la Köln, unde a fost prezent.

Deși România nu a reușit să câștige, Emil Boc a evidențiat importanța și impactul acestui eveniment asupra suporterilor români.

"Chiar dacă n-am câștigat, a fost un meci pe care nu-l vom uita multă vreme de aici înainte. Nici nu aveam cum să câștigăm, la cum s-a prezentat Belgia, la ce formă au prins și la faptul că astrele li s-au aliniat astfel încât să marcheze în minutul 2. Noi nu am avut șansa pe care am avut-o în meciul cu Ucraina să ni se alinieze nouă astrele, sau cel puțin să nu luăm noi gol atât de repede, ceea ce ne-a afectat. Dar și Belgia a prins o formă de excepție. Toți jucătorii Belgiei au fost în maximă formă și au dat tot ce au avut mai bun. Nu puteam să câștigăm sub nicio formă meciul cu Belgia, așa cum au arătat lucrurile în teren, dar puteam să avem măcar un gol marcat," a declarat primarul Emil Boc la ZIUA LIVE.

Primarul Clujului a felicitat echipa națională pentru efortul depus, remarcând mobilizarea, dăruirea și implicarea jucătorilor pe teren. "Felicitări echipei naționale pentru mobilizare, dăruire, implicare în teren și devotament. Au dat tot ce a fost posibil de făcut pe teren ca să obțină un rezultat bun, de aceea nu sunt supărat pentru că tot ce a fost posibil s-a făcut și nu poți să fii supărat pe o echipă națională care face tot ce ține de ea într-un meci."

Un aspect deosebit subliniat de Emil Boc a fost prezența impresionantă a suporterilor români la meciurile din Munchen și Köln. "Pentru prima dată, eu n-am văzut în viața mea, de când mă uit la fotbal, atât de mulți români prezenți pe un stadion în afara țării, așa cum am văzut la Munchen și la Köln. N-am văzut, de când sunt prin lumea asta, un asemenea sentiment de mândrie de a fi român, așa cum l-au afișat românii care au fost la Munchen și mai ales la Köln. Mândria de a fi galben a fost resimțită de fiecare român care a fost prezent la aceste meciuri."

Primarul a menționat că oriunde mergeai în zilele premergătoare meciului, fie la hotel, restaurant, terasă sau într-o piață publică, românii purtau cu mândrie tricoul galben.

"Românii erau priviți cu respect și cu admirație de nemți, de belgieni, pentru că am fost pe același picior de egalitate cu orice altă națiune europeană. Familii întregi de români de nivel mediu au reușit să-și permită să vină, să umble în Europa, ori în Munchen sau la Köln, să susțină echipa României."

Edilul a subliniat și evoluția pozitivă a românilor în a susține echipa națională: "Aceste două lucruri arată două fenomene: în primul rând, să ne uităm la partea plină a paharului. Am evoluat în direcția bună noi, ca români, și am reușit să ne adunăm cei de acasă cu cei din afară și să susținem România. Românii au fost la fel de europeni ca și olandezii, francezii, nemții, croații sau belgienii."

În concluzie, primarul Clujului a subliniat că cel mai mare câștig al acestui campionat european este ceea ce se întâmplă în jurul echipei naționale, și a evidențiat bucuria și unitatea adusă de aceste evenimente sportive.

"Echipa națională unește România, unește oamenii și asta e cel mai important lucru pe care l-am avut, dincolo de rezultate, care până acum sunt de excepție", a conchis Emil Boc.

Comenteaza