Priveşte, citeşte!: Omul de oţel vine în cinematografele clujene! VIDEO

Priveşte, citeşte!: Omul de oţel vine în cinematografele clujene! VIDEO
Mult - aşteptata premieră a filmului "Iron Man 3" va fi proiectată în 3D.

Iron Man 3

Când Tony Stark (Robert Downey Jr.) află că întreaga sa lume a fost distrusă de mâini inamice, porneşte într-o călătorie extrem de dificilă, cu scopul de a da de urma celor responsabili. Însă, la fiecare pas al acestei călătorii, rezistenţa îi va fi testată. Încolţit, Tony este lăsat între viaţă şi moarte de propriile invenţii, fiind nevoit să se bazeze doar pe inteligenţa şi pe instinctele sale pentru a-i proteja pe cei apropiaţi lui. Pe măsură ce se reface va descoperi şi răspunsul la întrebarea care l-a chinuit în secret pentru multă vreme: "omul face costumul sau costumul îl face pe om?"

Rulează la Odeon Cineplex şi la Cinema City

Şcoala de vară

La o şcoală de arte cu internat, elevii se folosesc de sala de sport ca spaţiu pentru a face repetiţii sau pentru a da spectacole. Pentru că această sală nu ar fi productivă, autorităţile vor să o închidă. Pe lângă această veste proastă, elevii trebuie să se gândească şi la examenul de final de an şi să pregătească spectacolul pentru toate specializările artistice ale şcolii. Irina e o adolescentă cu probleme în familie care a fost nevoită să se transfere la această şcoală şi încearcă să treacă neobservată în zilele rămase până la vacanţa de vară. Gaşca de rebeli din şcoală nu vrea însă să o lase pe Irina în pace, curiozitatea fiindu-le stârnită. Durul din această gaşcă ajunge mai mult decât intrigat de noua venită şi se îndrăgosteşte de ea, iar apoi descoperă că au foarte multe lucruri în comun.

Rulează la Cinema Florin Piersic

 

Recenzie The Call: un apel de urgenţă plin de suspans

Halle Berry şi-a lăsat hainele provocatoare acasă, s-a îmbrăcat modest şi s-a ascuns în spatele unui birou agitat, purtând o cască în ureche şi răspunzând cu promptitudine tuturor urgenţelor. Având de a face zilnic faţă unui stres continuu, fiindcă nu ştii niciodată ce situaţii se anunţă la celălalt capăt al firului, atmosfera de la centrul de urgenţe e una haotică. Voci peste voci aplanate de câte o scurtă pauză în care toţi încearcă să se detaşeze total de muncă. Nu oricine poate să facă asta, iar când de un singur telefon depinde viaţa cuiva, presiunea atinge cote alarmante.

Portretul lui Jordan (Halle), operatoarea protagonista a acestui thriller plin de suspans, este ilustrat foarte scurt în primele minute din film. Este căsătorită cu un poliţist, se înţelege bine cu colegii de serviciu şi dă dovadă de prezenţă de spirit cu fiecare apel pe care îl preia. Acesta este doar calmul dinaintea furtunii, pentru că, în minutele următoare, o decizie greşită pe care o ia, rezultă în uciderea unei adolescente. Mustrările de conştiinţă o fac să renunţe la postul de operator, însă, o situaţie neprevăzută o readuce din nou pe fir cu o tânără aflată în pericol.

Scenariul filmului a fost conceput de Richard D'Ovidio şi de soţia lui, care au vrut să ilustreze ce măsuri iau operatorii în condiţii de maximă presiune şi ce emoţii resimt, întrucât oamenii îi ridică la rang de eroi pe poliţişti, pompieri şi medici, însă uită de cei care răspund la apeluri şi de al căror calm ajung să depindă o mulţime de vieţi.

Totul se derulează foarte repede şi punctul forte al filmului este că reuşeşte să menţină mult timp suspansul. Replicile dintre operatoare şi tânăra răpită (Abigail Breslin, pe care am mai văzut-o în comedii negre ca Zombieland şi Little Miss Sunshine) sunt bine dozate şi transmit tensiunea pe care o resimt amândouă.

Scenele filmate în portbagajele celor două maşini ne-au redat teama de întuneric şi claustrofobia cu care se confruntată victima, iar interpretarea actriţei în vârstă de 17 ani a fost foarte credibilă. Vă las pe voi să decideţi dacă finalul vi se pare unul plauzibil. Cert este că, primele două treimi ale filmului au fost un adevărat tur de forţă şi m-au menţinut în alertă. Ba chiar Halle a reuşit să-mi transmită foarte bine cât de dificil este să vorbeşti cu o persoană aflată în pericol, fără să îi poţi întinde o mână de ajutor.

Rulează la Odeon Cineplex şi la Cinema City

 

Comenteaza