Priveşte, citeşte!: Reynolds, Tatum şi Rush poposesc în cinematografele din Cluj VIDEO

Priveşte, citeşte!: Reynolds, Tatum şi Rush poposesc în cinematografele din Cluj VIDEO
Se lansează action-thriller-ul "White House Down", drama romantică "The Best Offer" şi comedia "R.I.P.D."

"White House Down"

Poliţistul John Cale (Channing Tatum) tocmai a aflat că nu a fost acceptat să facă parte din Serviciul Secret însărcinat cu protejarea preşedintelui James Sawyer (Jamie Foxx). Nevrând să o dezamăgească pe fiica lui cu această veste, o duce într-un tur al Casei Albe, însă, chiar atunci, complexul este atacat de un grup paramilitar. Cu guvernul pus la pământ în acest haos şi fără prea mult timp la dispoziţie, Cale trebuie să-l salveze pe preşedinte, pe fiica lui şi nu în ultimul rând, ţara.
Rulează la Cinema City Iulius şi Polus


"The Best Offer"

Filmul spune o poveste de dragoste neobişnuită ce se desfăşoară cam în toată Europa (Trieste, Bolzano, Fidenza, Roma, Milano, Merano, Viena, Praga). Directorului unei case de licitatii, Virgil Oldman (Geoffrey Rush), se intersectează cu o misterioasă tânără moştenitoare, Claire Ibbetson, ai cărei părinţi au murit şi au lăsat o colecţie considerabilă de artă şi antichităţi şi un abil tânăr meşteşugar Robert, care îl ajută pe Virgil în descifrarea unor elemente ciudate găsite printre lucrurile ce fac parte din moştenirea lui Claire. Echilibrul şi prestigiul lui Virgil sunt temperate de o înşelătorie în curs de desfăşurare în care prietenul lui, Billy Whistler, îl ajută în construirea unei colecţii secrete private de picturi a unor maeştri celebri.
Rulează la Cinema City Iulius

"R.I.P.D./ Copoi pentru strigoi"

Nick Walker (Ryan Reynolds) este un poliţist dur, care ştie cum se învârt roţile sistemului, dar e omorât la datorie. Aflat acum la Judecata de Apoi, Nick primeşte o ofertă pe care nu o poate refuza: ori plăteşte o penitenţă de 100 de ani în serviciul R.I.P.D. (Rest In Peace Department), ori ajunge în iad. Pentru că vrea să-l găsească pe cel care l-a ucis, dar şi pentru că vrea să se întoarcă pe Pământ, la soţia lui iubită, convins că poate încălca regulamentul care interzicea reunirea cu cei vii, Nick alege prima variantă, alăturându-se forţelor care vânează sufletele diabolice rătăcite pe pământ. Noua insignă i se gravează direct pe piele, ca un tatuaj şi ajunge partenerul ursuzului şerif Roycephus "Roy" Pulsifer (Jeff Bridges).


Rulează la Cinema City Iulius, Cinema City Polus şi Cinema Florin Piersic

Cronică de film: "Pacific Rim"

Today we face the monsters that are at our door. Today we cancel the Apocalypse/ Astăzi înfruntăm monştri care ne bat la uşă. Astăzi anulăm apocalipsa! (Idris Elba)

Guillermo del Toro, regizor apreciat pentru stilul unic şi înclinaţia pentru fantasy ("Pan's Labyrinth", "Hellboy") a ţintit spre un public destul de larg, aducând în ecuaţie o tânără japoneză (Rinko Kikuchi), care să le intre în graţii asiaticilor, un blond carismatic care vine la pachet cu baza de fani a serialului "Sons of Anarchy" şi 2.500 de tone de acţiune uluitoare pentru entuziaştii genului.

Pacific Rim este un action-SF care te aruncă în mijlocul luptei încă din primele secunde. Pe Pământ, într-un viitor nu foarte îndepărtat, a izbucnit un război între oameni şi nişte creaturi extraterestre numite Kaiju, apărute din străfundul Oceanului Pacific. Milioane de oameni au murit şi sfârşitul lumii pare tot mai aproape, singura speranţă de salvare fiind giganţii roboţi Jaegers, controlaţi sumultan de doi piloţi ale căror creiere sunt legate printr-o punte neuronală. Din păcate însă, nici aceştia nu mai fac faţă rezistenţilor şi puternicilor Kaiju. Tehnologia avansată este întoarsă împotriva oamenilor şi salvarea tuturor ajunge în mâinile unui robot legendar, condus de doi eroi improbabili.
Filmul te duce cu gândul la o versiune mult mai hidoasă cu sânge albastru fosforescent a lui Godzilla, aminteşte un pic de "War of the Worlds" şi te impresionează cu roboţii giganţi în faţa cărora Transformers par doar nişte jucării.
Charlie Hunnam nu mai conduce motocicletă (aşa cum o face în rolul lui Jax din Sons of Anarchy), ci un robot mare cât un bloc de 25 de etaje, însă, nu vă lăsaţi păcăliţi de fizicul lui bine lucrat, pe care îl observă cu pudoare şi tânăra Mako Mori (Rinko Kikuchi), pentru că roboţii sunt eroii principali ai filmului. Ei fac spectacol în 3D, ciocnindu-se de uriaşii Kaiju atât în apă cât şi pe uscat. Memorabil e un moment în care Gipsy Danger, Jaegerul legendar cu tehnologie depăşită, condus de Charlie şi de Rinko, apucă un vapor pe care îl izbeşte de capul unui Kaiju. Sau cel în care tot Gipsy este aruncat şi pluteşte în aer câteva secunde, înainte să facă o aterizare reuşită.

Blocuri de zeci de etaje sunt făcute praf şi valuri de zeci de metri se ridică în timpul scenelor epice de luptă. Guillermo del Toro nu s-a sfiit să îi arate pe impunătorii Jaegeri în toată splendoarea, iar măreţia lor este subliniată prin decoruri în care proporţiile sunt foarte clare. Capul robotului a fost construit în realitate şi a existat pe platou din dorinţa regizorului de a folosi mai puţin ecranul verde cu actorii şi de a reda cât mai real mişcările şi senzaţia pe care piloţii o au în timp ce conduc a asemenea maşinărie.
Chiar dacă scenele de acţiune fură întreg spectacolul, facem cunoştinţă cu câteva personaje de ţinut minte. Nu vrem să aflăm unde au avut bunici, ce şcoală au terminat, ce număr poartă la papuc sau dacă le plac pisicile. Empatizăm cu ele fiindcă reprezintă nişte clişee de care încă nu ne-am săturat.
Să-l luăm spre exemplu pe Hannibal Chau (Ron Perlman la a cincea sa colaborare cu del Toro), un traficant de organe şi oase de Kaiju încălţat cu pantofi placaţi cu metal. Sau pe duoul de genii dr. Newton Geiszler (interpretat de Charlie Day - actorul violat de Jennifer Aniston în "Horrible Bosses") şi Gottlieb (Burn Gorman). Prezenţa lor a dat o altă direcţie filmului, evitând extrema dramatică şi mergând pe ideea că nu trebuie să luăm prea în serios tot ce se întâmplă. Asta, desigur, cu excepţia scenelor de acţiune, în faţa cărora dăm jos pălăria. Protagoniştii Charlie Hunnam şi Rinko Kikuchi au avut şansa să se facă remarcaţi în timpul antrenamentelor, când s-au luptat cu bâtele, iar Idris Elba a adoptat cu încredere şi cu naturaleţe rolul de lider. "Pacific Rim" este zgomotos, spectaculos şi plin de efecte speciale năucitoare. Pe mine m-a impresionat. Pe voi?
(Andreea TĂRĂU)


Rubrică oferită de Cinemarx.ro

Etichete
Comenteaza