Foto Raţele din Cluj-Napoca au dat o tură pe la ştrand :)

Raţele din Cluj-Napoca au dat o tură pe la ştrand :)
Raţele din Cluj-Napoca au dat o tură pe la ştrand :)
Raţele din Cluj-Napoca au dat o tură pe la ştrand :)
Raţele din Cluj-Napoca au dat o tură pe la ştrand :)

O familie dintre răţuştele stabilite la Cluj-Napoca au dat o tură la piscină. E vremea concediilor, iar dacă apa e prea rece pentru clujeni şi piscina tot este goală, de ce nu?

Pe grupul de Facebook Fauna României - Conservare prin educaţie au fost postate recent câteva fotografii cu o familie de răţuşte care se bălăcesc la o piscină din Cluj-Napoca. 

"Cluj-Napoca complex natație Politehnica. Rațe în piscina exterioară", scrie lângă fotografii. Clujenii spun că se explică deoarece apa e prea rece pentru "vara aceasta toridă". "Am verificat. E rece apa. :))", a răspuns autorul fotografiilor. 

Raţa sălbatică mare trăieşte în sălbăticie aproximativ 10 ani, iar în captivitate peste 10 ani. În Cluj-Napoca, atât în zona Someşului, cât şi pe Canalul Morii sau pe lacul Chios trăiesc foarte multe familii de răţuşte.

Raţasălbatică se hrăneşte în mare parte în apă, cu diverse plante acvatice de suprafaţă, cu melci, viermi sau insecte. Când ajunge pe uscat, hrana este compusă din seminţe, cereale şi diferite plante. Simţurile acestei specii sunt bine dezvoltate.

Se distinge printr-un văz binocular de excepţie şi un câmp vizual de aproape 360 grade. Aude foarte bine, însă acuitatea simţului mirosului este diminuată, scriu zoologii. Cine ştie, poate tocmai acest lucru explică faptul că nu şi-au dat seama că apa din piscină e tratată cu clor.

Citşte şi: Rățuște, escortate de poliția locală în Cluj Napoca

Comenteaza