Remedii naturale care te ajută să scapi de balonare

Remedii naturale care te ajută să scapi de balonare

Balonarea este o problemă foarte frecventă. Iar atunci când persistă, pot strica rutina zilnică din cauza senzației de disconfort deosebit de neplăcut pe care o generează. Este ca un coșmar pentru mulți oameni.

1. Muşeţelul
Mușețelul are proprietăți antispastice și antiinflamatoare care îmbunătățesc digestia, împiedică arsurile la stomac și relaxează mușchii.Consumați-l sub formă de ceai, 2 sau 3 pahare pe zi.

2. Ceaiul de fenicul
Fierbeți apă și adăugați semințe de fenicul pentru a face un ceai. Se bea după masă. Ajută la relaxarea mușchilor din tractul digestiv, permițând trecerea gazului prins în interior. În plus, combate respirația urâtă.Masați-vă burta cu ulei de fenicul pentru a ameliora durerea abdominală. Uleiurile esențiale împotriva balonării: mentă, tarhon, coriandru și anason, funcționează foarte bine pentru orice tip de probleme de stomac.

3. Consumă cărbune medicinal
Cărbunele este un alt remediu tradițional utilizat în mod obișnuit pentru a face față indigestiei sau balonării. Este o formă ușor modificată de cărbune utilizată pentru încălzire deoarece este extrem de poros. Efectele sale sunt fizice. Este un absorbant extraordinar. Când îl consumi, absoarbe toate gazele intestinale.

4. Semințe de chimen
Efectul carminativ al acestor semințe combate balonarea și flatulența. Luați o linguriță de semințe de chimen după fiecare masă. Le puteți zdrobi înainte de consum sau puteți face un ceai de chimen.

5. Pătrunjel
Pătrunjelul, uscat sau tăiat, ajută la eliminarea gazului intestinal care, altfel, cauzează balonare.

6. Mănâncă dovleac
Balonarea este în cea mai mare parte legată de indigestie, deoarece unele alimente sunt deosebit de greu de digerat. Dovleacul este unul dintre acele alimente care pot accelera digestia și, prin urmare, pot limita formarea de gaze. Bea o ceașcă de ceai de dovleac înainte de mese ssau consumă-l sub ce formă îți place.

7. Faceți un masaj rapid
Dacă sunteți prea leneș să utilizați remediile enumerate mai sus, puteți apela la masaje care sunt deosebit de eficiente împotriva durerilor musculare și abdominale. Acest remediu ajută la eliminarea rapidă a gazelor și ameliorează spasmele însoțite de balonare consecutivă.

8. Beți ceai de păpădie
O altă plantă naturală care s-a dovedit că tratează durerea abdominală, indigestia și balonarea. Este recomandată în special atunci când balonarea este cauzată de menstruație.Acest lucru se datorează faptului că păpădia este un excelent diuretic, care promovează eliminarea lichidelor și are ca rezultat o eliberarea rapidă.

9. Potasiul împotriva balonării
 Potasiul este un mineral a cărei acțiune este similară cu cea a magneziului, deoarece elimină apa în exces și eliberează mușchii.

10. Bicarbonatul de sodiu
Se amestecă 1 linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar de apă. Se dizolvă în mod corespunzător și se bea. El neutralizează acidul de stomac, vindecă indigestia și balonarea.

 

 

Comenteaza