Rețetă DETOX de început de An Nou!

Rețetă DETOX de început de An Nou!

 Dupa atâtea mese grele, este si timpul pentru o mica cura de detox, nu? 

Tocanita cu conopida, couscous si naut

Ingrediente:

3 linguri ulei de nuca de cocos virgin, la temperatura camerei

1 conopida cu cap mare (aproximativ 2 kilograme), tocata grosier

1 ceapa rosie medie, feliata subtire

3 catei mari de usturoi, tocati

2 lingurite curry pulbere

2 lingurite sare

1 1/4 lingurite chimen macinat

3 cani supa de legume (se face rapid, din 2 cepe, telina, morcovi, fenicul, usturoi, patrunjel, dafin si piper)

1 conserva (aprox. 440g) de naut, scurs si clatit

1 cana de couscous perlat

1/2 cana linte rosie

2 limes, înjumatatite

1/2 cana de iaurt în stil grecesc sau cu continut scazut de grasime

3 linguri frunze de coriandru tocate grosier, plus frunze întregi pentru servire

aprox. 150g de baby spanac

1/4 cana migdale feliate (pentru servire, optional)

Mod de preparare:

Într-o oala se pun 2 linguri de ulei la încalzit. Se adauga conopida si se gateste, amestecând ocazional, pâna când se rumeneste si se înmoaie usor, cam 5-8 minute. Se adauga ceapa, usturoiul si cealalta lingura de ulei si se gateste, amestecând usor, pâna când ceapa si conopida sunt facute, cam 5-7 minute în plus. Se adauga pudra de curry, sarea si chimenul . Se amesteca si se mai lasa 1 minut la facut. Se adauga supa de legume si se aduce totul la fierbere.

Se adauga nautul, couscous-ul si lintea, se reduce focul si se lasa la fiert, amestecând ocazional pentru ca cous-cousul sa nu se prinda.  Se lasa cam 10 minute, pâna când couscous-ul si lintea sunt gatite si lichidul este aproape absorbit, toata compozitia fiind ca un sos gros.

Între timp, stoarceti lime-ul pentru a obtine 3 linguri de suc. Într-un bol, amestecati sucul cu iaurt si 3 lingurite de coriandru pâna când se omogenizeaza compozitia. Adaugati câteva linguri de apa si amesteca?i pâna când ob?ine?i un sos suficient de subtire încât sa curga. taiati lime-ul ramas în felii.

Amestecati frunzele de spanac în amestecul de naut. Presarati frunzele de coriandru si migdalele si serviti cu sosul de iaurt si feliile de lime.

Sfat: tocanita se poate face cu 3 zile înainte de servire (fara a se adauga spanacul).

Comenteaza