Rețeta ”Escrocului de pe Tinder” încă merge ca unsă. Inclusiv românce cad victime bărbaților ”îndrăgostiți lulea”, cărora le trimit sume mari de bani

Rețeta ”Escrocului de pe Tinder” încă merge ca unsă. Inclusiv românce cad victime bărbaților ”îndrăgostiți lulea”, cărora le trimit sume mari de bani

Se pare că documentarul de pe Netflix „The Tinder Swindler” (Escrocul de pe Tinder) nu a folosit drept învățătură de minte multor femei, din moment ce încă merge ca unsă rețeta bărbaților ”îndrăgostiți lulea” care au nevoie de ajutor financiar urgent de la cele pe care le prind în plasa profilurilor false à la Simon Leviev.

Ccel puţin 20 de victime, în majoritate femei singure din Germania, Italia, Spania, Finlanda, Luxemburg, Polonia, Lituania, România, Croaţia, Slovacia şi alte ţări au căzut în plasa unei bande de escroci care operau pe modelul Escrocului de pe Tinder. 

Membrii unei bande operau în insula spaniolă Mallorca după rețeta cunoscutului escroc israelian Simon Leviev, ale cărui victime îşi spun poveştile în documentarul Netflix „The Tinder Swindler” (Escrocul de pe Tinder). Ei au reușit astfel să înșele online cel puțin 20 de femei, inclusiv din România.

Victimele le-au trimis sume considerabile de bani, crezând că astfel îi ajută pe bărbații care pretindeau că s-au îndrăgostit de ele. Poliţia spaniolă a dezmembrat joi reţeaua de fraudă online, care funcţiona ca un site de întâlniri şi prin care numeroase victime din Europa au fost înşelate cu suma totală de peste 1 milion de euro, relatează agenția dpa, preluată de Agerpres.

Suspecţii foloseau profiluri virtuale false pentru a stabili relaţii online cu femei şi a le câştiga încrederea, după care le cereau să le transfere bani sub pretextul unor situaţii de urgenţă. Ancheta a început de la un caz din oraşul spaniol Alicante (est), unde o victimă a discutat online zile în șir cu un pretins soldat american care, folosindu-se de imaginea unui actor chipeş, i-a cerut şi a obţinut în mod repetat bani - în total nu mai puţin de 835.000 de euro.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a spus că a fost vorba despre „una dintre cele mai ample operaţiuni împotriva criminalităţii online din UE”. 16 persoane au fost arestate în total, dintre care 15 în Mallorca, fiind reţinut inclusiv liderul reţelei, un nigerian de 27 de ani, a precizat poliţia.

Comenteaza