Rețetă pizza de casă. Se face rapid și iese delicioasă

Rețetă pizza de casă. Se face rapid și iese delicioasă
| Foto: ubereats.com

Rețetă pizza de casă. Este una dintre cele mai celebre preparate italiene și se face extrem de rapid. Ingredientele pe care trebuie neapărat să le adăugați.

Dacă vreți să pregătiți pizza acasă, primul pas este prepararea aluatului de pizza. Pentru el aveți nevoie de câteva ingrediente simple, dar cel mai important ingrediente este drojdia. Mai jos vă spunem cantitățile exact pentru un blat de pizza cu diametrul de 35 de cm:

350 g făină
7 g drojdie uscată
240 ml apă calduță
2 lingurițe zahar
2 lingurițe ulei de măsline
1 linguriță sare.

Ingrediente pentru pizza margherita:
400 gr pulpă de roșii
3 linguri ulei de măsline
3 căței de usturoi
1 linguriță de sare
felii de roșii
frunze de busuioc proaspăt
brânză mozzarella.
Cum se prepară pizza de casă
Prima dată se amestecă drojdia cu apă calduță și zahăr. Compoziția se lasă deoparte timp de 10 minute. Atunci când drojdia este activă va face bule la suprafața apei. Ulterior, se amestecă făina cu sarea și uleiul de măsline într-un bol. Puteți folosi și robotul de bucătărie. După ce compoziția este omogenă, puteți adăuga și drojdia și frământați cu mâna sau lăsați robotul de bucătărie în funcțiune.

Aluatul de pizza este gata abia atunci când devine omogen, elastic și nu se lipește. Aluatul se lasă la dospit într-un vas curat, pentru maxim două ore, într-un loc cald. De preferat, îl puteți face seara și îl lăsați peste noapte la dospit, în frigider.

Verificați dacă aluatul și-a dublat volumul. Dacă este gata, îl împărțiți în două părți egale, după care îl veți modela sub formă de bile și îl întindeți cu sucitorul. Neapărat, marginile trebuie să fie mai groase decât centrul aluatului.

Folosiți și o furculiță pentru a înțepa blatul de pizza, încât să nu se umfle foarte tare în timp ce este copt. La final se adaugă sosul de roșii peste tot și se adaugă ingredientele preferate. Important este să preîncălziți cuptorul cu cel puțin jumătate de oră înainte, la o temperatură mare. Pizza se coace în maxim 10-15 minute la 230 – 240°C. Dacă o lăsați mai mult se va usca. Se servește caldă. Poftă bună!

Comenteaza