Risc crescut de avalanșe! Salvamontiști: "Clasica de Bâlea a venit mai devreme. Recomandăm prudenţa în alegerea rutelor"

Risc crescut de avalanșe! Salvamontiști: "Clasica de Bâlea a venit mai devreme. Recomandăm prudenţa în alegerea rutelor"
| Foto: Salvamont Sibiu

O avalanşă s-a produs la peste 2.000 de metri altitudine la Bâlea Lac. Meteorologii avertizează că există risc însemnat de producere de noi avalanşe în Munţii Făgăraş şi Rodnei.

"Clasica de Bâlea a venit mai repede. Temperaturile pozitive din ultima perioadă au dus la apariţia mai multor avalanşe. Recomandăm prudenţa în alegerea rutelor la altitudini de peste 1800 m", au transmis, joi, reprezentanții Salvamont Sibiu, într-un mesaj pe Facebook.

Şeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu, a explicat joi, pentru Agerpres, că această avalanşă, numită de specialişti "clasica de Bâlea", se producea în anii precedenţi mult mai târziu, la finalul lunii aprilie, începutul lunii mai.

Meteorologii au avertizat încă de miercuri că este risc însemnat, de gradul trei din cinci, de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine în Munţii Făgăraş şi Rodnei.

Potrivit sursei citate, cel mai mare strat de zăpadă de la o staţie meteo din ţară este de 1,3 metri la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri în Munţii Făgăraş, unde a avut loc şi avalanşa care nu a rănit pe nimeni.

Comenteaza