Rochia perfectă de Revelion GALERIE FOTO

Rochia perfectă de Revelion GALERIE FOTO
Paiete, voaluri, dantele, transparenţe, strălucire, sexualitate. Acestea sunt principalele coordonate de sezon pe care le propun designerii vestimentari clujencelor care vor să poarte o rochie deosebită în noaptea de Anul Nou.

 

„Întotdeauna o femeie va scoate bani din buzunar pentru a arăta bine la evenimente în general şi de sărbători în special. Nicio femeie nu îşi doreşte ca alta să fie la fel ca ea. Câteodată femeia dă banii pentru rochie, câteodată bărbatul. Rochiile de Revelion pentru acest an merg pe stilul Red Carpet, le concurează pe cele ale personalităţilor care apar la Oscar sau la Cannes. Un rol important îl au vedetele pe care femeile încearcă să le copieze, pe principiul că vedeta educă gustul publicului", susţine criticul de modă Liana Martin. Aceasta a menţionat că rochiile de gală create de designerii clujeni costă între 700 şi 6.000 de lei, preţuri care variază în funcţie de materialele folosite (sintetice sau naturale), iar preferinţele merg către strălucire, fiind vorba despre o zi specială, voaluri şi transparenţe.

 

„În Cluj există mulţi designeri valoroşi, iar alegerea trebuie să ţină seamă şi de stilul în care aceştia creează. Alina Botea merge pe British, Călina Langa, pe pictural, Lucian Broscăţean, pe avangardă. Multe din creaţiile lor au fost apreciate la Berlin. Designeri ca Maria Lucia Hohan (MLH) s-au axat exclusiv pe rochii de eveniment. Sunt şi mari case de modă ca Armani, Valentino, Dior, profilate pe haute couture, dar ale căror produse pot fi comandate online. Mai este şi varianta mai ieftină, cea magazinelor de profil din oraş, care comercializează rochii de serie, precum Zara, H&M sau Mango", adaugă specialista. Colecţia de lux MLH cuprinde 40 de modele la secţiunea Red Carpet, de la 2.000 la 4.500 de lei, 14 la Cocktail, 10 la Separates şi opt la Resorts. Printre vedetele care poartă produsele MLH se numără Kim Kardashian, Shannen Doherty, Nicole Scherzinger, Natasha Bedingfield, Lana Del Rey, Andreea Raicu.

 

„Noi avem multe cliente din Cluj şi din Ardeal care solicită în această perioadă rochii pentru noaptea de Anul Nou: 65% dintre vânzări le facem în magazinele fizice şi 35% online, iar preţurile medii se cifrează între 1.500 şi 2.700 de lei. Rochiile sunt produse în atelierul propriu. Cele mai solicitate sunt cele simple, clasice, în nuanţe închise, negru mai ales, cu dantelă sau cu paiete", spune Alina Orzan, managing partner al Cristallini Boutique. Colecţia de sezon (foto) este combinată cu genţi şi pantofi Cathias Edeline & Fotini, rochiile fiind promovate de vedete ca Monica Davidescu, Nicoleta Luciu, Bianca Drăguşanu sau Iulia Vântur. Variantele propuse sunt rochie-sirenă cu paiete arămii; din catifea neagră, ornată cu paiete în zona bustului; din dantelă roşie şi organza, cu accent pe decolteu şi pe talie; cu paiete argintii cu tul sau o variantă din tul, cu umerii şi talia marcate de paiete aurii. Preţurile ediţiilor limitate sau unicat sunt de 1.500-2.900 de lei, iar la cele sofisticate, de până la 6.600 de lei pentru o rochie din mătase albă, cu aplicaţii.

 

"În alegerea ținutei pentru Revelion trebuie să se țină cont de câteva aspecte foarte importante. Orice ținută se alege în funcție de siluetă, astfel încât să o avantajeze - am văzut ținute superbe, însă total nepotrivite cu tipul de conformație corporală. Un alt aspect e dress code-ul petrecerii care dictează tipul de linie a  ținutei. Alinierea la dress code e un semn de respect și duce la evitarea unor situații neplăcute în care persoană se simte din altă poveste", este de părere designerul Lucian Broscăţean. El menţionează că noile tendințe pun accent pe un minimalism inteligent, pe ținute cu linii simple, contrabalansate de volume drapate, pe tăieturi ingenioase și detalii atent studiate, în materiale se pune accent pe structuri inedite și pe imprimeuri digitale elaborate.

 

Cromatica pentru acest sezon se bazează pe non-culori (alb şi negru), pe tonuri de fructe de pădure, pe nuanțe intense de roșu sau albastru cobalt, pe nuanțe metalizate sau griuri și bejuri rafinate. "Noile ipostaze ale eleganței la începutul sec. XXI impun o imagine sofisticată, care este caracterizată de "understated luxury", adică o evitare a unei zone de exces (mii de cristale, asocieri haotice de materiale, exces de paiete) sau a oricărei alegeri ce frizează kitschul. Ținutele trebuie să fie ca o continuare ca o extensie a personalității purtătorului pentru a nu deveni forțate sau total nepotrivite", remarcă designerul clujean.

 

Comenteaza