România se cere în reţeaua europeană a turismului

România se cere în reţeaua europeană a turismului
Turismul european se poate relansa dacă promovează intens regiuni puţin cunoscute, precum diverse zone din România, a arătat eurodeputatul Claudia Ţapardel în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii reţelei pentru promovarea turismului competitiv în cadrul regiunilor din Europa (NECSTouR).

Ea crede că Uniunea Europeană trebuie să restabilească prioritățile în domeniu,  pornind de la desemnarea unui an european al turismului, care poate stimula puternic dezvoltarea acestui domeniu, cu efecte importante pentru economie.

"Trebuie să dezvoltăm şi în România o strategie pentru promovarea regională a turismului naţional. În NECSTouR sunt 28 de autorităţi regionale pentru turism din Europa, dar acestea se împart preponderent în Vestul şi Sudul Europei, regiunile din Est nefiind reprezentate. 
 
Ar fi un lucru foarte bun dacă România ar putea fi reprezentată la nivel regional în această reţea şi în altele care promovează potenţialul nostru turistic. Dobrogea, Muntenia, Moldova, Braşov, Maramureş şi multe alte regiuni istorice din ţară merită o reprezentare corectă, alături de Andaluzia, Toscana, Catalunya, ca regiuni cu potenţial turistic imens, dar neexploatat pe deplin.

Trebuie să implementăm o strategie de promovare turistică a regiunilor din România în aşa fel încât fiecare regiune să intre într-o competiţie corectă cu restul regiunilor din Europa. România are potenţialul necesar să concureze cu cele mai "fierbinţi" zone din Europa, ţine de noi să profităm de acest lucru" a conchis Ţapardel.

Comenteaza