„Să fac spume dacă știu” - celebra prăjitură adorată de români

„Să fac spume dacă știu” - celebra prăjitură adorată de români
| Foto: playtech.ro

Denumirea amuzantă care a luat numele cele mai căutate prăjituri de către români pe Google în 2021 vine de la reacția unei mame.

Întrebată de fiul său cum se numește prăjitura pe care o gătește, aceasta a răspuns simplu: „Să fac spume dacă știu”.  Femeia a găsit magica rețetă  pe un site și era explicată într-o altă limbă, astfel nu a știut sigur care este numele preparatului pe care îl făcuse. Desertul l-a cucerit însă pe fiul ei: „Nu știu ce a gătit mama aici, dar e bun rău!“, a mărturisit băiatul pe TikTok. De aici până la a deveni virală postarea sa a mai fost doar un pas.

„Să fac spume dacă știu” este de fapt o rețetă delicioasă de budincă. În ultimul an, numeroși bloggeri culinari au încercat să o reproducă.

Ingredientele pentru rețeta „Să fac spume dacă știu“ sunt acestea:

  • 125 grame de unt
  • 1 litru de lapte
  • 200 grame de făină
  • 200 grame de zahăr
  • cacao
  • vanilie sau rom

Mod de preparare:

Într-o cratiță se pune untul la topit. După ce s-a lichefiat, se adaugă făina și se amestecă cu o lingură de lemn. Se adaugă apoi laptele, treptat. După ce s-a încorporat și zahărul în compoziție, se mestecă bine cu lingura de lemn până când se îngroașă ca o budincă. Dacă se formează cocoloașe, acestea pot fi sparte cu un blender vertical.

Budinca se pune în două boluri. Într-o jumătate se pune cacao și se încorporează în compoziție. În cealaltă se adaugă esența de vanilie. Într-un bol mai mare sau in alte două boluri mici se pune întâi budinca de vanilie, peste care se pune cea de cacao, in proporții egale, apoi se lasă la răcit. 

Când este rece se pudrează cacao deasupra, iar desertul este gata! Are un gust foarte bun, un aspect frumos și se potrivește perfect când avem poftă de ceva dulce rapid.

Comenteaza