Foto Sarmalele româneşti au ajuns vedete în Spania

Sarmalele româneşti au ajuns vedere în emisiunea TV a unuia dintre cei mai cunoscuți bucătari din Spania. Acesta spune că deşi sunt greu de făcut, sunt delicioase.

Unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din Spania, Karlos Arguiñano, a gătit sarmale în cadrul emisiunii sale de la TV,  o rețetă pe care a învățat-o de la un cuplu de români stabiliți în Spania. Chef-ul spaniol a ajuns la concluzia că bucatele românești sunt greu de făcut, dar sunt foarte gustoase. 

„Vom face astăzi o rețetă românească”, a anunțat Karlos Arguiñano. „Este un fel de mâncare interesant cel de azi. Foarte interesant. Un fel de mâncare românesc. E foarte greu de făcut, arată foarte bine și o să aibă un gust foarte bun când e gata. Nimic scump, desigur”, a spus bucătarul înainte de a începe să demonstreze cum se fac sarmalele, citat de digi24.ro

„E foarte interesantă rețeta pentru că la final trebuie să umplem foile acestea de varză. Nu sunt crude, ci un pic fermentate”, a explicat el.

Bucătarul a arătat cum se prepară carnea, cum se rulează sarmalele și a făcut în final și mămăligă. „Acum putem să prezentăm sarmalele. Rețetă românească. Foarte bine, Karlos! Lorena și Marcel (românii care i-au dat rețeta - n.r.), cred că mi-au ieșit foarte bine. Cred că patru sarmale de persoană sunt suficiente. Sunt suficiente, pentru că vor avea lângă și  mămăligă. Bun! Sarmalele sunt gata!”, a anunțat Karlos Arguiñano.

În emisiunea „Cocina Abierta” (Bucătăria deschisă) sunt prezentate diverse feluri de mâncare, din toate colțurile lumii. Rețeta de sarmale a fost postată și pe contul de YouTube al emisiunii și a adunat zeci de comentarii, multe din partea unor români care îi dau diverse sfaturi pentru îmbunătățirea rețetei.

Comenteaza