Se anunță vremuri grele pentru Facebook, Google și Instagram. Cine și de ce le-a pus gând rău platformelor social media

Se anunță vremuri grele pentru Facebook, Google și Instagram. Cine și de ce le-a pus gând rău platformelor social media
| Foto: Daily Sabah

După suspendarea lui Donald Trump pe social media, Uniunea Europeană vrea o legislație care să apere mai bine drepturile utilizatorilor.

În prezent, profitul Google este de 18 milioane de dolari pe oră, iar al celor de la Facebook, de 4 milioane de dolari pe oră. Platformele se aşteaptă ca profiturile să le scadă în urma apariţiei noii reglementări.

Comisarul european Thierry Breton este cel care a adus propunerea. Reacţia lui la suspendarea conturilor lui Trump a fost foarte acidă. În ultimul său tweet pe subiect a scris:„Capitol Hill este momentul 9/11 al reţelelor sociale”.

Liderul eCommerce al Comisiei Europene a făcut declaraţii în acelaşi sens. „În opinia noastră, nu mai este acceptabil că platformele iau singure unele decizii cheie”, a spus acesta.

Noua reglementare vrea mai multe drepturi ale consumatorilor şi creşterea competitivităţii. Aceasta va stabili şi transparenţa de care vor trebui să dea dovadă platformele online.

Dan Barna, vicepremierul României: "Răspunsul la aceste întrebări morale, în ultimă instanţă, ţine exact de reglementarea acestor mijloace de comunicare. Reglementarea este fix a congreselor şi parlamentelor fiecărui stat în parte."

Legea europeană va scădea, cel mai probabil, din profitul giganţilor tech. Acestea nu îşi măsoară încasările prin calitatea informaţiei, ci prin numărul de accesări. Bruxelles-ul îşi doreşte schimbarea algoritmului.

 

Comenteaza