Se scumpesc vacanțele în Italia. De la 1 octombrie, turiștii plătesc mai mult pentru taxa de ședere

Se scumpesc vacanțele în Italia. De la 1 octombrie, turiștii plătesc mai mult pentru taxa de ședere

Se scumpesc vacanțele într-una dintre destinațiile preferate de români, în străinătate. De luna aceasta, taxa de vizitare, în Italia, impusă de unitățile de cazare, a intrat in vigoare și vine să pună și mai multă presiune pe bugetul alocat concediului.

 

Se numește taxă de ședere și se plătește obligatoriu în toate structurile de cazare din Peninsulă. De pildă, la un hotel de 5 stele la Roma se va percepe o taxă de 10 euro / pe noapte per calator. În cazul unei familii cu doi copii, vorbim despre 40 de euro pe zi. Și dacă facem calculele, pentru 5 zile de vacanță înseamnă 200 de euro în plus doar pentru aceasta taxă de ședere. O taxă mai mică, de 6 euro, se va aplica în cazul pensiunilor, caselor de vacanță sau unităților de cazare cu până la 3 camere. Dacă vorbim despre hoteluri Boutique de primă categorie, taxa de ședere se dublează - de la 3,50 la 7 euro pe zi. Majorările se aplică și în cazul structurilor de cazare care fac parte din circuitul religios și care sunt gestionate de Vatican. Roma redevine orașul cu cea mai mare cotă a taxei turistice din Italia - ceea ce înseamna că turiștii se vor îndrepta spre cazările din afara metropolei.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza