Semnal M, hărţuită de lipitorii de afişe ai partidelor; ce soluţie a găsit ca să-şi promoveze concertul aniversar la 35 de ani VIDEO

Semnal  M, hărţuită de lipitorii de afişe ai partidelor; ce soluţie a găsit ca să-şi promoveze concertul aniversar la 35 de ani VIDEO
Sătui de tracasarea lipitorilor de afişe ai partidelor în campania electorală, membrii trupei Semnal M, care sărbătoresc 35 de ani de la înfiinţare chiar cu o zi după alegerile electorale, au găsit o soluţie inedită ca să-şi promoveze concertul aniversar.

Semnal M a tipărit şi lipit nu mai puţin de 500 de afişe care promovează concertul aniversar din 10 decembrie, de la Casa de Cultură a Studenţilor. Afişele au fost acoperite însă, în scurt timp, de cele electorale. Diferenţa o face legalitatea: dacă Semnal M a obţinut autorizaţie pentru a-şi monta afişele, formaţiunile politice care şi-au lipit propriile afişe peste cele ale trupei n-au ţinut cont de lege. Aceasta face ca primarul Emil Boc să fi amendat în urmă cu două zile absolut toţi concurenţii cursei electorale, cu excepţia PRM şi UDMR, pentru că toţi au încălcat legea în ce priveşte afişele.

Pentru a-şi promova concertul, Semnal M a recurs la doi oameni-sandwich, care  se plimbă prin oraş şi care vând bilete la concert. "Nu se prea practică modul acesta de publicitate", recunoaşte solistul trupei, Ştefan Boldijar. "Dar nu am avut ce face. 500 de afişe s-au pus în oraş din 15 noiembrie, afişe care au fost acoperite de cele electorale. Într-o singură zi au dispărut aproape toate. E o junglă aici, e problemă mare. Atunci, efectiv, nu ai ce să faci, nu poţi să tot lipeşti în fiecare zi, e cheltuială. E atât de agresivă afacerea cu afişe, încât dacă azi pui un afiş, mâine e acoperit, parcă stau la pândă".

Concertul aniversar Semnal M are loc în 10 decembrie în Casa de Cultură a Studenţilor. E organizat cu doar o zi după alegeri, chiar în locul în care vor fi aduse toate buletinele de vot din oraş, la fel ca la alegerile locale din iunie. Organizatorii spun însă că nu vor fi probleme de acces îns ala de concerte. Biletele costă 40 de lei, iar grupurile de peste 10 persoane plătesc câte 30 de lei pe loc.

Vezi ce spune Ştefan Boldijar despre concertul aniversar:

Înfiinţată în 1977, Semnal M este una dintre cele mai cunoscute şi mai longevive trupe pop-rock româneşti. La început, formaţia era compusă din Iuliu Merca, Ştefan Boldijar, Liviu Hrişcu şi Tavi Popovici. Au activat în această formulă până în 1978. În această perioadă apare Single -ul cu piesele „Moara" şi „Durata" şi LP -ul „Trenul cursă de persoane Apahida - Cluj" cu înregistrări radio. Piesa „Moara" a ajuns până pe locul 4 în topul BBC pentru Europa de Est, fapt menţionat şi de Radio Europa Liberă.

Odată cu venirea bateristului Francisc Salamon în 1980, grupul a trecut la un ton „mai rock", câştigând premiul de compoziţie la festivalul „ClubA" din acelaşi an, cu piesa „Mai avem multe de făcut".  Tot in 1980 trupa a înregistrat la „Electrecord" albumul „Cântece Transilvane" pe care apar, printre altele, şi piesele „O roată de foc", „Drumuri", „Bal la Apahida" etc. Aceasta din urmă apare şi într-un top din Japonia şi este considerată prima piesă „etno" româneasca.

Albumele Semnal M:

1981-Compilatia Club A ( Mai avem multe de facut)
1983-Planeta Visurilor Noastre (La mijloc de padure)
1984-Compilatia estival top ( La fereastra ta)
1994-Mari Succese (Raul, Tanara dimineata, Spune-mi cine esti, Descult in iarba)
1996-Unplugged ( Vara amintirilor, Primavara romaneasca, Urare, M-a vrajit o stea)
1999-Povesti la gura sobei (Inpreuna suntem iar, Nopti de-argint, Hupupu)
2004-Ieri si Azi (Da-mi de stire, Cu mine de-ai fi, Cu fiecare zi)

În prezent componenta formaţiei este  Ştefan Boldijar (voce, chitară bas), Florin Ştefan (chitară, voce), Solomon Francisc (tobe), Nicu Barna (chitară, voce) şi Cătalin Pop (chitară).

 

Comenteaza