Sfaturi de sănătate pe care orice femeie trebuie să le știe

Sfaturi de sănătate pe care orice femeie trebuie să le știe

Ai grijă de sănătatea ta.

1. Cum sa obtii mai multe informatii de la doctorul tau

Gandeste-te bine la ce vrei de la acea vizita (un diagnostic, o recomandare catre un specialist etc.) si nu te simti jenata sa intrebi orice te nedumereste. Spune-i doctorului despre orice supliment pe care il iei (unele pot interactiona cu anumite medicamente).

2. De ce este bun sexul

Orgasmul elibereaza hormoni care dau o stare de bine si intaresc sistemul imunitar. Sexul se numara printre putinele lucruri in viata care sunt distractive, libere si sanatoase.

3. Redu riscul de cancer

Informeaza-te despre eventualele antecedente din familia ta. Daca ai parinti, bunici, matusi sau unchi care au fost diagnosticati cu o astfel de boala inainte de 50 de ani, este posibil ca tu sa fii supusa unui risc crescut.

Intreaba-ti medicul pentru a stabili o doza de vitamina D pe care sa o iei zilnic (aceasta previne aparitia cancerului si a bolilor de inima). Examineaza-ti frecvent sanii si fii atenta la orice schimbare din corpul tau.

4. Slabeste (daca ai nevoie)

In cazul in care esti supraponderala, daca dai jos fie si doar 5-10% din greutatea corpului iti micsorezi riscurile de a face anumite boli. Axeaza-te pe alimente sanatoase (fructe, legume), pe alimente care satura pentru mai mult timp (proteine), fa miscare si evita alcoolul in cantitati mari. Cum sa respiri ca sa combati problemele de sanatate

5. Fii preocupata de informatii despre o viata sanatoasa

Daca vrei sa iti schimbi modul de viata in anumite privinte, de care stii ca nu sunt tocmai cele indicate, treci la fapte, depasind mai repede etapa in care doar iti propui. De asemenea, informeaza-te cat mai des despre obiceiuri care te ajuta sa fii mai sanatoasa.

 

loading...
Comenteaza