Singurul aliment la care să NU renunţi niciodată dacă vrei să slăbeşti

Singurul aliment la care să NU renunţi niciodată dacă vrei să slăbeşti

Atunci când suntem la dietă, avem tendința de a renunța la cât mai multe alimente, în speranța că acest lucru ne va ajuta să slăbim. Ne luăm adio de la ciocolată, cartofi prăjiți și pâine și le înlocuim cu fructe, legume și carne slabă. Totuși în lista noastră de evitat se află un aliment care de fapt ne ajută să slăbim.

Suntem tentate să renunțăm la carbohidrați definitiv, deoarece așa ne îndrumă majoritatea dietelor. Noile studii arată însă că oamenii care consumă cereale întregi absorb mai puține calorii din mâncare. Un studiu condus de o echipă de cercetători americani a arătat că persoanele care înlocuiesc orezul alb cu cel brun și consumă cereale întregi scapă de kilogramele în plus mult mai ușor. Aceste cereale reduc absorbția caloriilor în timpul digestiei și accelerează metabolismul.

Simpla înlocuire a carbohidraților rafinați cu cereale întregi te ajută să scapi de aproximativ 3 kilograme anual, fără a renunța la alte alimente și fără a face mișcare. Cerealele întregi cresc cantitatea de fibre ingerate. Aceste grâne întregi nu sunt digerate, ci au rolul de a ne scăpa de toate alimentele nedigerate prin eliminarea lor, conform divahair.ro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza