Foto Sticluţele cu dezinfectant, bombe cu ceas. Ce se poate întâmpla dacă sunt lăsate în maşină când e cald

Sticluţele cu dezinfectant, bombe cu ceas. Ce se poate întâmpla dacă sunt lăsate în maşină când e cald

Sticluţele cu dezinfectant pentru mâini pot fi periculoase dacă sunt lăsate în spaţii închise, fără aer, în plină caniculă, putând provoca incendii.

Pompierii americani de la Western Lakes Fire District, din Wiscounsin, i-au avertizat pe şoferi că sticluţele cu dezinfectant păstrate în maşină, în zilele caniculare, pot provoca incendii deoarece acestea conţin alcool. Pentru a demonstra acest tip de incident, aceştia au publicat şi o imagine în care arată ce se poate întâmpla dacă laşi o sticlă de dezinfectant în buzunarul de pe portiera maşinii.

"Să începem azi cu puţină educaţie! Am discutat în trecut despre sticlele de apă păstrate în vehiculul dvs. când vremea este caldă. Majoritatea dezinfectanţilor pentru mâini sunt pe bază de alcool şi, prin urmare, sunt inflamabili. Dacă îi ţineţi în maşină când este foarte cald şi expuşi la soare - în special când sunt în apropierea unei flăcări deschise, ca atunci când fumaţi în maşină sau faceţi grătar - asta poate duce la un dezastru”, au transmis pompierii, potrivit Mediafax.

Poza noua 27.05.2020

sursa foto: estadao.com.br

Comenteaza