Stufărișul de la Sic, un paradis la doar 60 km de Cluj

Stufărișul de la Sic, un paradis la doar 60 km de Cluj
| Foto: upavel.blogspot.com

În apropierea localității Sic, renumită odinioară pentru minele de sare, veți găsi Stufărișurile de la Sic, cea mai mare întindere de stuf din România, după Delta Dunării. 

Stufărișul de la Sic este o rezervație naturală, zona cu stuf are o suprafață de 220 hectare, iar rezervația are suprafața totală de 505 hectare. Stufărișurile de la Sic adăpostesc și asigură condiții de hrană, cuibărire și viețuire pentru o mare diversitate de păsări migratoare de baltă, de pasaj sau sedentare, printre care corcodelul mic, buhaiul de baltă, stârcul cenușiu, lișița, cufundarul polar și pițigoiul moțat.

Stufărișul de la Sic, un paradis la doar 60 km de Cluj

Noi vă propunem să faceți o vizită în această zonă și în perioada sezonului rece. Deși nu veți putea vedea micii locuitori ai acestui ținut, veți putea să vă bucurați de liniștea locului.  Drumul către inima stufărișului pornește pe o punte de lemn, sprijinită de piloni. Veți avea ocazia să mergeți un kilometru de-a lungul ei, iar periodic se vede câte un adăpost din lemn cu acoperiș de stuf. Acolo puteți lua o pauză bine meritată, pentru a admira frumusețea zonei. Dacă veți lua de acasă și un termos cu o cafea delicioasă, experiența cu siguranță va fi mult mai plăcută. 

Cum se ajunge la Stufărișul de la Sic ?

Stufărișul de la Sic, un paradis la doar 60 km de Cluj

1. Cluj-Napoca – Apahida – Juc Herghelie – Jucu – Vișea – Coasta – Stufărișurile de la Sic (40 km)

2. Cluj-Napoca – Apahida – Răscruci – Iclod – Gherla – Lacul Știucilor, Săcălaia – Sic (59 km)

Ca să ajungi aici din Cluj-Napoca îți recomandăm să o iei prin Gherla. Apoi continuă pe DJ 109D până la ieșirea din satul Sic. Aici vei găsi o mică parcare pe marginea drumului și vei vedea puntea de lemn suspendată care facilitează accesul în rezervație.

Comenteaza