Surprinde-o de 8 martie! Rețeta unui desert simplu, rapid și cuceritor

Surprinde-o de 8 martie! Rețeta unui desert simplu, rapid și cuceritor
| Foto: gatesc.ro

Rețeta desertului este perfectă pentru momentele în care îți dorești un desert rapid, delicios, dar și aspectuos. Ziua de 8 martie poate fi perfectă pentru a o încerca. Este simplă și rapid de preparat, din ingrediente puține și la îndemâna oricui. 

Este vorba de mini cheesecake-ul cu căpșuni, care se poate monta atât în tavă mare de tort, cât și cu ajutorul inelelor metalice cu pereți înalți. Chiar dacă necesită mai mult timp, deserturile sunt mai spectaculoase montate individual, scrie catine.ro.

Ai nevoie de două elemente pentru acest desert, pe care le vei pregăti separat, apoi le unești cu ajutorul inelelor metalice, speciale pentru astfel de deserturi.

Pentru crusta de biscuiți:

300 gr de biscuiți digestivi
125 grde unt rece
1 praf de sare
2-3 linguri de lapte.

Pentru cremă și decor:

500 gr de mascarpone
250 ml de smântână pentru frișcă
175 gr de zahar pudră, cu aromă de vanilie
1 praf de sare
8 gr de gelatină
350 gr de căpșuni.

Începe cu pregătirea formelor și a platourilor pe care vei monta desertul. Ai nevoie de 4-5 forme inelare și farfurii plate cu diametrul mai mare decât al acestora. Apoi, pregătește crusta de biscuiți care va sta la baza mini cheesecake-urilor.

Cum prepari crusta de biscuiți

Cu ajutorul robotului sau al unui sucitor de aluaturi, transformă biscuiții în firimituri. Pune biscuiții sfărâmați într-un bol și adaugă peste ei untul rece, tăiat în cuburi. Cu vârfurile degetelor, frământă ingredientele până când obții un aluat nisipos. Toarnă câte puțin lapte rece și amestecă, până când se omogenizează aluatul.

Așază inele metalice pe farfurii și adaugă în interiorul acestora aluatul pentru crusta mini cheesecake-urilor. Presează bine aluatul pentru a se nivela și pune farfuriile la rece.

Cum prepari crema pentru mini cheesecake cu căpșuni

Începe prin a pune gelatina la hidratat în apă rece. Pune într-un bol mascarponele cu smântâna pentru frișcă. Adaugă zahărul pudră și un praf de sare. Amestecă ingredientele cu ajutorul mixerului până când obții o cremă consistentă.

Diluează gelatina hidratată pe baie de aburi, las-o să se mai tempereze și amestec-o în cremă.

Spală căpșunile, curăță-le, taie câteva în jumătăți și așază-le peste crusta de biscuiți din formele inelare, de jur împrejurul acestora, cu decupajul spre exterior. Toacă căpșunile rămase în cuburi și presară-le în interiorul formelor inelare. Pune deoparte câteva jumătăți de căpșuni pentru decorul deserturilor.

Întinde crema de mascarpone în interiorul formelor și niveleaz-o uniform la suprafață. Pune formele cu mini cheesecake cu căpșuni la rece pentru 3-4 ore sau până când crema devine fermă.

Apoi, indepărtează inelele metalice și decorează mini deserturile cu jumătățile de căpșuni oprite.

Comenteaza