Foto Sute de tineri au stat la coadă să doneze sânge pentru bilete la UNTOLD

Caravana Blood Network a ajuns în weekend în Bucureşti, iar tinerii s-au aşezat cu sutele la coadă pentru a dona sânge şi a obţine bilete la festivalul Untond de la Cluj-Napoca. 

Blood Network este cea mai longevivă campanie de donare de sânge din România, inițiată de organizatorii celor două mari festivaluri de muzică din țară Untold şi Neversea. Ajunsă la cea de-a 8-a ediție, Blood Network se desfășoară în perioada 14 mai-3 iulie 2022 în toate centrele de transfuzii din țară și în centrele mobile. 

După Cluj, Timișoara, Brașov, Iași, Craiova, Sibiu, Zalău și Ploiești, caravana mobilă a ajuns în Capitală. Potrivit recomandărilor Centrului de Transfuzie Sangvină București, donatorii au voie să consume doar câteva fructe și legume la micul dejun, ceai sau cafea.

De asemenea, este interzis fumatul cu o oră înainte de donare.  În plus, donatorii trebuie să fie odihniți, nu să se prezinte la centrul de donare „după o noapte pierdută la serviciu sau în fața calculatorului!”, se arată pe site-ul ctsbucurești.ro. 

Cei care donează sânge la caravana mobilă între orele 8:00 și 14:00 și se înscriu în rețeaua „Și Eu Donez” primesc un abonament la Untold sau Neversea 2022, dar și tichete de cumpărături în valoare de 100 de lei. Donarea la caravana mobilă se face în limita locurilor disponibile, potrivit organizatorilor.

„Ne așteptam să vină atât de multe persoane, fiind în Capitală. De-aia ne-am și pregătit temeinic, în plus față de celelalte orașe. Pe lângă centrul mobil de donare, mai avem amplasate două corturi, deci 10 paturi unde se poate recolta. De asemenea, sunt 20 de cadre medicale implicate în donare”, a declarat, pentru Libertatea, Edy Chereji, directorul de comunicare al Festivalului Untold. 

Sursa foto: Libertatea

Comenteaza