Tabără de pictură la Cluj. Unde și când va avea loc

Tabără de pictură la Cluj. Unde și când va avea loc
| Foto: aapcluj.ro

Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda”, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Cluj, organizează, în perioada 18-22 iulie, Tabăra de Pictură „Revelații Artistice”.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, tema taberei este „Peisajul” - studiul peisajului.

Tabăra de vară de creație artistică dedicată artelor vizuale își propune să constituie un grup de lucru în cadrul căruia să fie realizate creații artistice și să asigure un cadru adecvat pentru schimburile de experiență. Se are în vedere consolidarea informațiilor dobândite pe parcursul anilor educaționali, în cadrul orelor de curs, la disciplinele de specialitate.

Acțiunea se va desfășura începând cu data de 18 iulie a.c., cu deplasarea participanților spre localitatea Șutu, comuna Ciurila, județul Cluj, unde se va face documentarea în teren și analiza peisajului în toate situațiile impuse.

Tabăra are ca obiectiv dezvoltarea abilității participanților de a transpune peisajul în pictură, rezolvarea problemelor de compoziție și culoare, dezvoltarea simțului artistic și estetic și crearea de oportunități pentru aceștia în vederea prezentării unei expoziții de calitate, care să reprezinte rezultatul final al taberei.

Comenteaza