Top 10 al satelor din România în care trebuie să ajungi măcar o dată. Unul e lângă Cluj

Top 10 al satelor din România în care trebuie să ajungi măcar o dată. Unul e lângă Cluj

Aproape fiecare sat românesc are acel ceva pe care tu îl poți descoperi! Există însă locuri unde nici măcar nu trebuie să cauți frumusețea și sufletul autentic!

1.Viscri  
A devenit aproape clișeu îndemnul de a vizita satul unde moștenitorul coroanei britanice a cumpărat acum 12 ani o casă! Există însă un motiv pentru care clișeele devin clișee: Viscri e o experiență.  Fie că alegi să admiri casele sale săsești, colorate vesel și ornate cu basoreliefuri, fie că vizitezi Biserica Fortificată intrată în Patrimoniul UNESCO sau dacă pur și simplu te bucuri de bucatele tradiționale, în Viscri descoperi România frumoasă! În plus, satul este cunoscut şi pentru şosetele croşetate din vechi pulovere de lână, dar şi pentru delicioasa supă de găină cu tăieţei, pâinea pe vatră şi dulceţurile tradiționale. De fapt, în localitatea brașoveană, se produce cea mai scumpă dulceață din lume: costă 365 de Euro borcanul, are un ambalaj aparte, niciun pic de conservanți și conține fructe de pădure culese din flora sălbatică din Ardeal.
 
2. Ciocănești 
Casele din Ciocănești, sat aflat pe valea Bistriței, spun o istorie și fac din localitate o poveste unică în țară. Mai precis, sunt ornate cu motive tradiționale care se regăsesc pe bundițele, catrintele și cămășile din portul popular al românilor și poartă numele de case încondeiate!  Prima casă zugrăvită cu motive tradiționale poate să fie și vizitată: este Casa Muzeu Leonida Ţăran.


3.Rîmetea 
Legenda spune că, în acest sat transilvănean, soarele răsare de două ori, iar satul e… prea frumos.  În plus, este singurul sat din România distins cu premiul Europa Nostra al Comisiei Europene pentru conservarea patrimoniului cultural material.
 
La Rîmetea trebuie neapărat să ajungi dacă îţi place să faci escaladă şi iubești sporturile aeronautice. Datorită felului în care e aşezată, Rîmetea e destinaţia ideală pentru zborul cu parapanta, off the road şi drumeţii. In plus, poţi vizita în zonă şi Cetatea Colţeşti, care a fost ridicată în sec. al XIII-lea pe o stâncă abruptă, pentru a le servi sătenilor ca loc de refugiu din calea invaziilor tătarilor.

Mai multe AICI!

loading...
Comenteaza