TOP 10 cele mai virale rețete de pe TIKTOK pe care poți să le încerci în acest weekend

TOP 10 cele mai virale rețete de pe TIKTOK pe care poți să le încerci în acest weekend
| Foto: canzone video

La sfârșitul anului 2021, TikTok a publicat un top al celor mai urmărite conturi de gătit. Iată care au fost „rețetele” câștigătoare ale anului.

#FetaPasta

Rețeta asta de paste cu brânză feta la cuptor a cucerit, efectiv, TikTok-ul. Ba mai mult, a dus chiar la creșterea semnificativă a vânzării mondiale ale acestui tip de brânză – în unele locuri chiar la epuizarea stocurilor (în Finlanda, aparent). Asta poate și fiindcă nu prea ai cum să greșești rețeta. Literalmente, tot ce trebuie să faci este să pui niște ulei de măsline într-un vas de cuptor, să îl umpli cu roșii cherry, să pui brânză feta, condimentezi totul și bagi vasul la cuptor. Când e gata, pui niște usturoi sau busuioc și torni peste ele paste fierte. Amesteci totul și gata. Atât de simplu!

#TortillaTrend

Trendul acestei tortilla-care-e-de-fapt-ca-o-quesadilla (să-i spunem așa), a luat pe sus TikTok-ul la începutul anului trecut. Dar nu e nici chiar o quesadilla, pentru că acest wrap are mult ai multe straturi. Practic, imaginează-ți o foaie rotundă de tortilla.

Se taie raza cercului (ca atunci când vrei să tai o felie de tort, dar faci doar o crestătură, din mijloc în jos), apoi se așează câte un ingredient diferit în fiecare sfert al tortilla și se împăturește ducând fiecare strat deasupra următorului. Așa nu doar că rămân toate ingredientele la locul lor, dar aromele sunt distribuite egal la fiecare mușcătură.

Ideea e că poți folosi orice ingrediente dorești – și cert e că au apărut o mulțime de variante, care mai de care mai inventive (unele chiar și cu ingrediente dulci ca banane, nutella, căpșuni și nuci).

#Nature’sCereal
„Rețeta” asta e chiar ușor de urmat. Pur și simplu arunci într-un bol niște fructe de pădure, adaugi apă de cocos și niște cuburi de gheață și – voila! – ți-ai făcut o porție din viralul „Nature’s Cereal”. Cu siguranță rețeta a circulat atât de mult tocmai pentru că este ceva extrem de simplu (practic nu gătești nimic), dar e până la urmă, e foarte bine așa ținând cont de cât timp avem, în general, la dispoziție pentru a ne pregăti micul dejun. Plus că e ceva chiar sănătos.

#PastaChips

Ei bine da, oamenii au inventat-o și pe asta. Chipsuri din paste! Pe TikTok sunt o mulțime de rețete făcute la air fryer. Iar aceasta e una dintre ele. Combinând două dintre cele mai populare preparate – pastele și chipsurile – a ieșit această gustare care a avut succes instantaneu. Chipsuri din paste, făcute la air fryer. Nu e deloc greu. Se fierb pastele, apoi se surg și se amestecă cu parmezan, ulei de măsline, pudră de ceapă și de usturoi. Apoi se pun în air fryer (dar le poți face la fel de bine și la cuptor) timp de șase-șapte minute și asta e tot. Ai o gustare mai deosebită.

#SalmonRiceBowl

Cred că fără să își dea seama Emily Mariko a stârnit o adevărată nebunie cu preparatul său pe bază de somon și orez. Nu știu cât de bine arată, neapărat, dar cert e că o mulțime de oameni au fost curioși să afle cât e de gustos. Și de aici mai departe tot mai mulți și mai mulți, când au auzit cât e de apreciat. Este un tip de mâncare popular în Japonia și Coreea și se face destul de ușor – practic, din resturi.

Ai nevoie de un file de somon gătit, care se zdrobește cu furculița, orez, sos sriracha, maioneză (ea folosește maioneză Kewpie, maioneză japoneză, care este mai dulce, mai cremoasă și mai acrișoară, în compoziția căreia intră oțet de orez), sos de soia, alge de mare fripte, avocado și kimchi. Rezultă un preparat rapid, ușor picant, dar foarte gustos.

#PestoEggs

Nimic complicat și aici (ți-am zis că majoritatea sunt rețete simple). Iar dacă eși fan ouă la micul dejun, în orice formă ar veni ele, atunci sigur vei aprecia ceva variațiuni la masa de dimineață. Dar cine s-ar fi gândit să amestece pesto cu ouă? Ei bine, cineva tot a avut ideea.

Și au devenit virale pe TikTok ca o metodă de a da un plus valoare unui preparat care e foarte simplu de făcut. Pentru că e ca o omletă – în versiunea cea mai simplă. Pur și simplu trebuie doar să înlocuiești uleiul folosit la gătit cu… pesto. Apoi le asezonezi după gust și obții un mic dejun gurmet în doar cinci minute.

Desigur, poți adapta rețata și folosi preparatul ca atare, sau la sandwich.

#BackedOatmeal

O altă variantă perfectă pentru micul dejun este și acest ovăz preparat la cuptor. Și da, e adevărat că pe cât e de sănătos, pe atât de lipsit e, de cele mai multe ori. Dar să știi că rețetele astea care au devenit virale pe TikTok chiar sunt la fel de gustoase pe cât de bine arată. Una dintre aceste versiuni, în care s-a folosit ovăz, ciocolată și unt de arahide e chiar delicioasă și arată ca o prăjitură cu fulgi de ciocolată. Iar dacă adaugi ingrediente precum banane, sirop de arțar, sare, ouă, vanilie etc., creezi practic o prăjitură pe bază de ovăz, la cană, care nu e nici foarte dulce, dar foarte satisfăcătoare.

#AirFryer + cartofi = LOVE

Ți-am spus deja că pe TikTok sunt foarte foarte multe rețete la air fryer. Foarte bine, ce să zic? Oamenii vor să mănânce mai sănătos! Și cum cartofii prăjiți sunt în topul preferințelor cam peste tot în lume, cred, cum puteau ei să nu fie trecuți prin sita TikTok-ului. Ah, pardon! A air fryer-ului. Cert e că ai noștri îndrăgiți cartofi „prăjiți” s-au numărat anul acesta printre cele mai hot trenduri – poate fiindcă nu mai sunt la fel de uleioși, dar ies la fel de crocanți și buni. Pur și simpli îi tai felii, îi asezonezi un pic cu ulei de măsline, pudră de usturoi, sare, piper, paprika și un strop de făină ca să iasă mai crocanți. Îi pui la air fryer 15 minute și gata masa!

#Ratatouille

Nu știu de ce, dar mi se pare că ar fi fost de așteptat ca acestă rețetă să devină virală pe TikTok mai degrabă după lansarea faimosului desen animat cu același nume, decât acum. Dar nu contează, important e că a prins amploare. Că vorba recomandărilor, trebuie să mâncăm și noi mai multe legume. Așa că dacă te-ai întrebat vreodată ce gust o avea și cum se prepară, urmărește clipul de mai jos care îți arată pas cu pas ce ai de făcut. Plus că arată exact ca preparatul simpaticului Remy.

#FriedCheese

Știi feliile acelea de brânză subțiri, ambalate individual, gata de pus în sandwichuri? Stai să vezi ce idee interesantă a avut cineva! Pur și simplu faci un turnuleț din astfel de felii, le tai și le presezi, apoi le acoperi cu făină, ou, pesmet și le prăjești în baie de ulei. Ca un fel de cașcaval pane upgradat. Nu știu tu ce părere ai, dar pe mine m-a convins la final toată răvărsarea aia de brânză topită!

sursă: restograf.ro.

Comenteaza