TOP cele mai faine destinații pentru luna noiembrie

TOP cele mai faine destinații pentru luna noiembrie

Chiar dacă pare una dintre cele mai dificile luni din an, când vine vorba de vacanțe, totuși există locuri care sunt minunate la final de toamnă.

Iată o listă cu destinații considerate perfecte pentru luna noiembrie:

1. Vacanță în Cracovia, Polonia

Începe orice năstrușnicie cracoviană cu un freel walking tour. E musai, ca să știi unde te plasezi în spațiu și istorie și cu ce privire să adulmeci toate cele de lângă tine. Grupurile cu ghid în frunte își încep traseul din Piața Centrală; greu s-o ratezi, e cea mai mare piață europeană și ai putea chiar să te plimbi cu o banderolă pe ochi și tot o să-ți atragă atenția clădirile care o înconjoară, în culori galbene și portocalii pastel, potrivit momondo.ro.

2. Vacanță în Creta, Grecia

Călătorul ce ajunge în Creta pe timp de toamnă dă dovadă de-o minte cum nu se poate mai briliantă pentru că puhoaiele de turiști s-au dus, vremea-i încă prielnică, iar istoria care s-a aciuat pe-această terra firma nu mai cunoaște multe obstacole în drumul către simțurile umane. Iar dacă manifești un oareșcare interes pentru leagănul civilizației, Muzeul de Arheologie din Heraklion o să-ți satisfacă cu vârf și îndesat orice curiozitate legată de istoria locală de 5500 de ani încoace. 

3. Vacanță în Malta

Malta a fost cotată al treilea cel mai bun loc din lume pentru scufundări și da, înainte să întrebi, poți să înoți cot la cot cu peștii și să îmbrățișezi recifuri de corali și în noiembrie. Tot aici vei da cu ochii de cele mai vechi temple din lume, iar dacă la toate astea adaugi bucătăria ce abundă în fructe de mare, pește și care se laudă cu una din cele mai bune pâini din lume…

4. Vacanță în Sevilla, Spania

Se spune că n-ar fi vreme mai bună decât toamna pentru vizitat Andaluzia, singurul risc este că s-ar putea ca la întoarcerea în toamna de acasă să-ți cam vină să plângi... Oricum, cert este că merită să-ți asumi riscul cu prisosință. Și pentru că n-ai cum să pui piciorul pe pământ spaniol fără să-ți încarci stomacul cu cel puțin 20 de feluri diferite de tapas care alunecă de minune cu un pahar de vin, pregătește-te să scoți din buzunar în jur de 1.5€ o porție.

5. Vacanță în Budapesta, Ungaria

Dacă alegi Budapesta, îți recomandăm să-ți rezervi biletul spre sfârșitul lui noiembrie. Mai exact, asigură-te că te afli la fața locului între 28 și 29 ale lunii, pentru că atunci se deschide beciul cu noile licori ale sezonului și o să-ți crească inima văzând cum producătorii de vin de pe tot întinsul Ungariei vin, cu mic, cu mare, și-și expun elixirele la târgul de vin și brânzeturi. Totul se întâmplă în incinta Castelului Vajdahunyad, iar prețul biletului nu sare de 6.5€.

 

Sursa: momondo.ro

Comenteaza