Topul celor mai atractive oraşe din ţară. Pe ce loc se află Clujul

Topul celor mai atractive oraşe din ţară. Pe ce loc se află Clujul
Institutul Naţional de Statistică a dat publicităţii un top al celor mai atractive oraşe din România, din punct de vedere al calităţii vieţii.

Pe primul loc în acesta se află capitala ţării, în timp ce cea de-a doua poziţie a fost adjudecată de Cluj-Napoca. În continuare, pe locul al treilea se situează Timişoara, oraş urmat de Braşov Constanţa şi Sibiu.

Potrivit adevărul.ro,  în realizarea acestui top s-au luat în vedere dezvoltarea economică, nivelul salariilor şi al şomajului din oraşele respective, alături de posiblităţile de petrecere a timpului liber.

Clujul a urcat pe una din poziţiile fruntaşe datorită numeroaselor oportunităţi de pe piaţa muncii şi a salariilor ridicate, comparativ cu cele din restul ţării.

În calcul a fost luată şi existenţa unui centru universitar puternic dezvoltat, a unui aeroport internaţional şi a teatrelor şi instituţiilor de cultură. Nu au fost neglijate nici restaurantele sau cluburile care dau viaţă oraşului.

În plus, Clujul dispune de multe spitale de top, la fel ca şi Capitala, fiind în acelaşi timp un oraş  puţin mai liniştit.

 

 

 

Comenteaza