Transilvania, inclusă de The New York Times în topul "52 de locuri de vizitat în 2020"

Transilvania, inclusă de The New York Times în topul "52 de locuri de vizitat în 2020"

Prestigiosul cotidian The New York Times a inclus Transilvania într-o listă cu 52 de destinaţii pentru anul acesta, alături de oraşe precum Washington, Tokyo sau Paris.

"Pentru a experimenta o porţie de sălbăticie adevărată fără să trebuiască să mergi până la capătul pământului, opreşte-te asupra României. Din toate pădurile virgine rămase în Europa, 65% se află aici. Pădurile în care trăiesc urşi, lupi şi o mulţime de plante şi animale, se găsesc în toată ţara, dar Carpaţii Meridionali, cunoscuţi şi sub numele de Alpii Transilvaniei, oferă o experienţa unică.

Dacă vizitezi vârful Domogled - Parcul Naţional Valea Cernei sau munţii Făgăraş vei descoperi suprafeţe imense de natură neatinsă şi cadrul perfect pentru drumeţii, camping sau înot. Drumurile României (dintre care Transfăgărăşanul este o destinaţie în sine pentru amatorii de automobilistică) fac posibil accesul la toate aceste destinaţii.

Nu a fost niciodată un moment mai bun să vizitaţi şi să vă bucuraţi de aceste păduri, întrucât, în ciuda eforturilor celor care doresc conservarea lor, inclusiv a Prinţului Charles, care le-a numit "o comoară nepreţuită pe un continent care a distrus de mult cea mai mare parte a sălbăticiei sale", tăierile continuă, o parte dintre ele în afara legii.

Turiştii care vin în număr mare ar putea avea un impact real, transmiţând semnalul că copacii sunt mai de preţ în viaţă decât morţi", este textul publicat de The New York Times în dreptul Transilvaniei.

loading...
Comenteaza